Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van den Heuvel weet waarom Quincy Promes zo snel mogelijk naar Nederland wil

Laatste update:

De arrestatie van woensdag is gekoppeld aan een uitleveringsverzoek van Nederland, waar Promes een lange gevangenisstraf uit moet zitten wegens betrokkenheid bij cocaïnehandel en het neersteken van een familielid.

Wanneer Promes aankomt in Nederland, is vooralsnog onbekend. De aanvaller kan namelijk nog wel bezwaar maken tegen zijn uitlevering. Zijn huisarrest in Dubai werd woensdag onmiddellijk omgezet in verblijf in de gevangenis.

"Het hangt van één belangrijk punt af wanneer Promes naar Nederland komt", vertelt Van den Heuvel. "Het ligt er gewoon aan hoe Promes er zelf in staat. Als hij zich niet verzet tegen uitlevering, dan kan het heel snel gaan."

"Maar als hij zich verzet, dan zal er een procedure volgen in Dubai. Dan zal een rechter in Dubai zich over het uitleveringsverzoek van Nederland moeten buigen. Nederland zal dan meer informatie moeten geven over de reden van het uitleveringsverzoek, al vormt dat geen probleem."

"Daarna oordeelt de rechter pas of het uitleveringsverzoek kan worden gehonoreerd", vervolgt de misdaadjournalist. "Dat hele proces zou dan nog weken of maanden kunnen duren. Ondertussen zal hij wel in de gevangenis in Dubai moeten blijven."

"Hij zit in een huis van bewaring. Uitleveringsdetentie. Het is niet comfortabel om daar te zitten. Promes is gewend aan vijfsterrenluxe, en die luxe is er niet in de gevangenis in de Verenigde Arabische Emiraten. Ik denk dat hij daar niet lang zal willen zitten en dat hij zich niet zal willen verzetten tegen uitlevering", aldus Van den Heuvel.

Meer nieuws

Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
8
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
100
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
17
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
39
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties