Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vermoedelijke XI Ajax: Van 't Schip hint op 4-3-3, rentree Henderson nabij

Laatste update:

Ajax startte de afgelopen periode steevast met drie centrale verdedigers en twee wingbacks. De terugkeer naar 4-3-3 kost Anton Gaaei vermoedelijk zijn basisplaats. De Deen heeft zich herpakt na een mindere periode, maar op de rechtsbackpositie lijkt Devyne Rensch de voorkeur te genieten. Centraal achterin ziet het ernaar uit dat Josip Sutalo en Ahmetcan Kaplan gaan starten, waardoor Jorrel Hato naar de linksbackpositie schuift. Het alternatief is dat Borna Sosa op links aan de aftrap verschijnt. In dat geval blijft Hato in het centrum staan en is Josip Sutalo bankzitter.

Op het middenveld maakt Henderson mogelijk zijn eerste minuten sinds 17 maart. De Engelsman liep toen, tegen Sparta Rotterdam (2-2), een blessure op en kwam sindsdien niet meer in actie. "Spelers met kleine klachten en jongens die geblesseerd waren hebben weer kunnen aansluiten, dus dat is positief", blikte Van 't Schip vooruit. "Vanochtend (dinsdagochtend, red.) heeft Jordan Henderson de hele training meegedaan. Het was zijn eerste met de groep. We moeten nog wel kijken of hij tegen Excelsior kan spelen."

Henderson is nog een vraagteken en kan een basisplaats vergeten. In de laatste wedstrijd van Ajax, thuis tegen FC Twente (2-1), verschenen Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic centraal op het middenveld en dat lijkt ook tegen Excelsior te gebeuren. Kenneth Taylor kwam de laatste tijd vooral als linkervleugelverdediger in actie, maar lijkt tegen Excelsior op 10 te starten. Dat komt mede door de afwezigheid van Kristian Hlynsson, die in de warming-up tegen FC Twente uitviel. "Hij is nog wel een paar weken zoet met die blessure". aldus Van 't Schip.

Net als Henderson was ook Steven Berghuis de laatste tijd niet van de partij. De rechtsbuiten annex aanvallende middenvelder kampte met meerdere blessures en kwam daarom op 22 februari voor het laatst in actie. Een rentree van de technicus is echter aanstaande. "Steven Berghuis heeft ook een klein gedeelte meegetraind, maar die zal er woensdag nog niet bij zijn. Dit is in ieder geval een stap in de goede richting voor hem", vertelde Van 't Schip.

Voorin vinden er geen wijzigingen plaats. Mika Godts kwam tegen FC Twente in de basiself na het uitvallen van Hlynsson en de Belg is haast zeker van een basisplaats bij afwezigheid van zijn IJslandse concurrent. Aan de linkerflank is aanvoerder Steven Bergwijn zeker van zijn plek. In de spits moet de eveneens onbetwiste Brian Brobbey voor de treffers zien te zorgen.

Excelsior


Aan de kant van Excelsior moet trainer Marinus Dijkhuizen het stellen zonder de geblesseerde Couhaib Driouech en de geschorste Troy Parrott. Laatstgenoemde pakte na het thuisduel met FC Volendam (4-0) rood en moet de krachtmeting in Amsterdam daardoor missen. Serano Seymor en ex-Ajacied Kik Pierie en zijn evenmin fit genoeg om mee te doen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato; Tahirovic, Taylor, Van den Boomen; Godts, Brobbey, Bergwijn.

Vermoedelijke opstelling Excelsior: Van Gassel; Benita, Horemans, El Yaakoubi, Zagré; Goudmijn, Duijvestijn, Baas; Sanches Fernandes, Omorowa, Lamprou.

Bekijk Ajax - Excelsior live op ESPN via Ziggo!

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Ajax - Excelsior:

Meer nieuws

De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
8
Oranje-tegenstander Oostenrijk moet na Alaba volgende sleutelspeler missen op EK
0
Ajax-miskoop heel hard op weg naar de uitgang: deal van 3 miljoen euro
34
'Zomeraankoop van Overmars kan jaar later voor veelvoud naar Internazionale'
1
Harde quotes van oud-speler over Van Gaal: 'Liep op menselijk vlak ver achter'
3
Real Madrid mogelijk uren verwijderd van titel na schitterende goal Brahim Díaz
19

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties