Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Matthijs de Ligt hoopt in de toekomst terug te kunnen keren bij Ajax

Laatste update:

De Ligt denkt regelmatig na over een comeback in het shirt van Ajax. "Ik hoop het wel. Ik heb drie jaar in het eerste gespeeld, relatief kort. Ik had altijd gedacht dat het langer zou zijn, maar de situatie was even iets anders dan iedereen had verwacht", vertelt de Bayern-verdediger in een interview op de website van Ajax.

"Als ik ooit de kans krijg om terug te keren bij Ajax en nog van waarde zou kunnen zijn, dan zou ik dat heel graag willen. Je weet het nooit, maar als ik het nu zou zeggen, zou ik het heel mooi vinden", zo benadrukt De Ligt, die bij Bayern vastligt tot medio 2027.

De Ligt heeft zijn voormalige werkgever heel hoog zitten. "Ajax mis je altijd. Het team dat we toen hadden… Ik heb er een jaar of tien gespeeld in totaal, dus alle mensen die je daar hebt leren kennen, mis je wel. Ik blijf de club altijd volgen. Als zij winnen, ben ik blij."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

De Oranje-international maakte met Ajax met name indruk in het seizoen 2018/19, toen in extremis de finale van de Champions League werd misgelopen. "Het zou raar zijn als ik daar niet met weemoed op terug zou kijken. Een seizoen zo mooi als dat, met alle jongens samen en bij de club waar je vandaan komt, dat zul je niet snel meer krijgen in je carrière. Niet alles klopte uiteindelijk, maar 95 procent wel."

Stagnerende ontwikkeling


De Ligt is inmiddels vijf jaar verder en kent inmiddels de harde wetten van het topvoetbal. Bij zowel Juventus als Bayern maakte hij hoogte- en dieptepunten mee. "De verwachting is dat je zo doorgaat, maar het verleden heeft uitgewezen dat het niet het geval is. Ook ik heb fases gehad waarin het minder en beter ging. Uiteindelijk, als je netto kijkt naar waar ik begonnen ben en nu sta, dan denk ik dat ik goede stappen heb gezet."

In de optiek van De Ligt is op bepaalde vlakken progressie geboekt. "Misschien doe ik andere facetten ook wat minder, maar dat gebeurt nu eenmaal als het om zo veel belangen en geld gaat. Dan wordt het iets minder frivool, al helemaal als centrale verdediger."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Zie jij Matthijs de Ligt ooit terugkeren bij Ajax?

Meer nieuws

Speler van Borussia Dortmund reist om opvallende reden apart naar CL-kraker
1
Derksen ergert zich groen en geel aan sportverslaggever: 'Het is zo stuitend'
4
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
11
Ajax shopt bij Sparta en haalt jongere broer van Jorrel Hato naar Amsterdam
39
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
35
Perez zag opvallende actie van Ramalho bij PSV: 'Je kunt beter afscheid nemen'
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties