Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Virgil van Dijk en Vivianne Miedema maken kans op prestigieuze uitverkiezing

Laatste update:

Van Dijk is bij de mannen de enige Nederlander op de lijst; Miedema is eveneens de enige genomineerde Oranje Leeuwin. Het Wereldelftal van het Jaar is een initiatief van de internationale spelersvakbond FIFPro en is onderdeel van het FIFA-gala, dat op 27 februari plaatsheeft. Profvoetballers uit de hele wereld konden hun favoriete elftal insturen en uit alle inzendingen is een shortlist gemaakt met 26 namen bij de mannen en 23 bij de vrouwen.

Bij de mannen zijn de prestaties in de periode van 8 augustus 2021 tot en met 18 december 2022 leidend. Bij de vrouwen gaat het om de periode van 7 augustus 2021 tot 31 juli 2022. De tien spelers binnen de ploeg die de meeste stemmen op hun positie krijgen worden geselecteerd voor het sterrenelftal. De laatste plek wordt toegewezen aan de overgebleven veldspeler met het op een na hoogste aantal stemmen.

Er zijn in totaal acht verdedigers genomineerd bij de mannen. Van Dijk moet het opnemen tegen Achraf Hakimi, Antonio Rüdiger, Theo Hernández, João Cancelo, Thiago Silva, Alphonso Davies en Josko Gvardiol. Miedema ondervindt concurrentie van vijf andere aanvallers, te weten Ada Hegerberg, Sam Kerr, Beth Mead, Alex Morgan en Ellen White.

Van Dijk schopte het al twee keer eerder tot het Wereldelftal van het Jaar. In zowel 2019 als 2020 dwong hij een plek af. Voor het team van vorig jaar was Frenkie de Jong genomineerd, maar hij kreeg niet genoeg stemmen. Wereldkampioen Argentinië is goed vertegenwoordig bij de nominaties van dit jaar. Maar liefst drie spelers maken een kans op een plek in het sterrenelftal. Emiliano Martínez, Enzo Fernández en Lionel Messi zitten bij de genomineerden.

Meer nieuws

Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
'Scouts van Ajax zaten dit weekend op de tribune voor deze vier toptalenten'
1
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
9
Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
20
Arjen Robben meldt zich na vierklapper van Haaland in kleedkamer Manchester City
12
Lopetegui wordt definitief geen trainer van Bayern en tekent in Premier League
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties