Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig superster Robinho moet jarenlange celstraf uitzitten in Brazilië

Laatste update:

Destijds was uitlevering vanuit Brazilië naar Europa niet mogelijk vanwege de wetgeving. In Robinho's geboorteland heeft men nu besloten dat de oud-prof alsnog achter slot en grendel gaat. De gepensioneerde aanvaller zou zich in zijn tijd bij AC Milan schuldig hebben gemaakt aan groepsverkrachting.

Dat wees een Italiaans vonnis in 2017 al uit, maar Robinho was vanwege de Braziliaanse wetgeving ongrijpbaar voor Italië, dat tevergeefs om uitlevering had gevraagd. Brazilië levert staatsburgers met de eigen nationaliteit namelijk niet uit.

Om die reden heeft het Italiaans gerechtshof vervolgens een verzoek ingediend bij Brazilië om de voormalig buitenspeler de straf in zijn eigen land alsnog te laten uitzitten. Een stemming van elf Braziliaans rechters heeft uitgewezen dat Robinho gearresteerd zal worden om zijn jarenlange straf uit te zitten.

Robinho's advocaat heeft reeds aangekondigd dat zijn cliënt in beroep gaat tegen de uitspraak. Of dit de Braziliaan gaat helpen zal moeten blijken. Naast Robinho dreigt in een andere strafzaak voormalig rechtsback Dani Alves jarenlang de cel in te gaan. De oud-speler van onder meer FC Barcelona kreeg onlangs 4,5 jaar cel opgelegd wegens verkrachting.

Voetbalpensioen


Na zijn veroordeling in Italië voetbalde Robinho nog jarenlang door. Zo speelde hij nog voor achtereenvolgens Santos, Guangzhou Evergrande, Atlético Mineiro, Sivasspor, Istanbul Basaksehir en wederom Santos, waar hij in 2020 zijn schoenen aan de wilgen hing.

Zijn gloriejaren kende Robinho bij diverse topclubs in Europa. Tussen 2005 en 2008 stond hij onder contract bij Real Madrid, met wie hij twee landstitels en de Supercopa won. In 2008 werd hij een van de eerste topaankopen in het nieuwe tijdperk van Manchester City. Tussen 2010 en 2015 speelde Robinho voor AC Milan, met wie hij in 2011 beslag wist te leggen op de landstitel in de Serie A.

Robinho, die bekend stond om zijn snelheid en trucs, was een gewaardeerd international van Brazilië. Zo is hij een van de zeven spelers met minstens 100 interlands achter zijn naam. Robinho droeg het legendarische gele shirt liefst honderd keer. Daarin wist hij 28 keer te scoren en 23 assists af te leveren.

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties