Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Real Madrid verovert 36ste landstitel na nederlaag van FC Barcelona bij Girona

Laatste update:

Aan de kant van Girona was er zoals gebruikelijk een basisplaats voor Daley Blind, die het hart van de verdediging vormde met David López. Barcelona moest het op het middenveld doen zonder Frenkie de Jong, die de rest van het seizoen mist vanwege een enkelblessure.

Het duel kende een bizarre start, want al na vier minuten hadden beide ploegen één keer gescoord. Het was Barcelona dat de score opende, in de persoon van Andreas Christensen.

En die openingstreffer was van grote schoonheid. Lamine Yamal gaf een lange pass door de lucht op Christensen, die de bal met de borst aannam en daarna meteen vanuit de lucht raakschoot: 0-1 voor de bezoekers.

Barcelona was nog maar nauwelijks klaar met het vieren van de openingstreffer, of het stond alweer gelijk. Artem Dovbyk, de topscorer van LaLiga, maakte zijn twintigste competitietreffer van het seizoen met een kopbal van dichtbij.

In de fase daarna waren het vooral de bezoekers die kansen kregen op de voorsprong. Zo werd een kopbal van Christensen fraai gekeerd door doelman Paulo Gazzaniga en schampte een kopbal van Ilkay Gündogan de lat.

Vlak voor rust kreeg Barcelona een strafschop. Miguel Gutiérrez beging een overtreding op Yamal en na inmenging van de VAR kwam de bal op de stip te liggen. Robert Lewandowski benutte het buitenkansje feilloos: 1-2.

Barcelona was zo op weg om het titelfeest van rivaal Real Madrid nog even uit te stellen, en was ook in het begin van de tweede helft de betere ploeg. Toch ging het uiteindelijk helemaal mis.

Halverwege het tweede bedrijf kwam Girona in een tijdsbestek van drie minuten plots op een 3-2 voorsprong. Eerst schoof Portu binnen na breed leggen van Dovbyk, enkele minuten later hobbelde een schot van Gutiérrez binnen na terugleggen van Portu.

Girona had de smaak te pakken en besliste het duel een kwartier voor tijd via een schitterende, Van Basten-achtige volley van Portu: 4-2. Daarmee was puntenverlies voor Barcelona, en dus de landstitel voor Real Madrid, wel zeker.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot wacht emotionele middag in De Kuip
1
'Real Madrid gaat contracten van 2 absolute grootheden verlengen'
5
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
9
Kroes onthult: Ajax heeft Louis van Gaal benaderd om nieuwe trainer te worden
17
Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties