Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wormuth zocht Vloet op: 'Ik dacht: als hij hier half jaar zit, gaat-ie kapot'

Laatste update:

"Ik had een bijzondere band met Rai. Nog steeds, als je het aan mij vraagt. Hij was de speler die bij ons het verschil maakte, zoals jongens als Brandley Kuwas, Robin Pröpper en Cyriel Dessers dat in mijn eerste periode deden", blikt Wormuth terug op zijn dienstverband bij Heracles tussen 2018 en 2022. De oefenmeester spoorde Vloet met name in zijn tweede jaar in Almelo aan om meer uit zijn loopbaan te halen. "'Ja, trainer, komt goed', zei hij. En toen gebeurde het… verschrikkelijk." Met te veel drank op veroorzaakte de middenvelder annex aanvaller in november 2021 een dodelijk ongeluk.

Voetballer Rai Vloet gaat jaren de cel in na dodelijk ongeluk op de A4

De speler moet enkele jaren de gevangenis in.Lees artikel

Wormuth ging uit van de onschuld van Vloet en zocht hem al na het ongeluk thuis op. "Hij zat in een klein kamertje bij zijn moeder thuis. Ik dacht: Als hij hier een half jaar zit, gaat-ie kapot. Het deed me denken aan mijn eigen zoon, die aan depressies lijdt. Ik wilde voorkomen dat Rai ook zo ziek werd. Ik móét deze jongen terughalen bij de ploeg, dacht ik. Alleen: daarna ging alles veel te snel." Wormuth liet Vloet twee maanden na het verkeersongeluk terugkeren in de hoofdmacht van Heracles. Een grote fout, zo geeft de clubloze coach nu ruiterlijk toe.

"Ik zat zo in die tunnel", erkent de ex-trainer van Heracles. "Ja, ik wilde hem helpen. Omdat ik weet wat een depressie met iemand doet. Ik had me eerst voorgenomen dat hij alleen zou trainen. Maar toen zag ik hem trainen, niet eens op honderd procent, en toen dacht ik… Ik neem hem mee… En ja, dan ben je zo in de ban van het presteren… Toen bracht ik hem in." Wormuth heeft daar spijt van, ook al werd de beslissing breed gedragen binnen Heracles. "Vooraf hebben wij het nog aan iedereen gevraagd op de club. Zelfs nog aan sponsoren. 'Hebben jullie er problemen mee dat wij hem meenemen?' Niemand had dat."

Vloet speelt daags na uitspraak 'gewoon' en elimineert Promes en Spartak

Een dag na de uitspraak kwam Rai Vloet gewoon in actie voor FK Ural.Lees artikel

Wormuth snapt dat er binnen Heracles ook mensen waren die het onbegrijpelijk vonden dat Vloet zo snel zijn rentree maakte. "Logisch." De trainer stapte medio 2022 over naar FC Groningen, waar hij na een slechte reeks werd ontslagen. Het contract van Vloet werd al snel ontbonden, waarna hij via Kazachstan in Rusland belandde. Ondanks alles staat Wormuth open voor contact met zijn voormalig pupil. "Hij heeft een heel grote fout gemaakt en moet daarvoor gestraft worden, géén discussie. Alhoewel geen enkele straf het leven van de jongen terugbrengt. Maar ik zal er ook voor Rai zijn als hij dat wil. Ook wanneer hij in de gevangenis komt, dan zoek ik hem op."

Meer nieuws

De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
1
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
92
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
10
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
6
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
126

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties