Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi Simons vertolkt glansrol in overwinning met flink Vitesse-tintje

Laatste update:

Leipzig is in hevige strijd verwikkeld om de vierde plaats en kon de drie punten goed gebruiken. Het stond nek-aan-nek met Borussia Dortmund, dat met 41 punten slechts één punt meer had dan de ploeg van Marco Rose.

Meer: Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen

Wat dat betreft ging Leipzig slecht van start in het Vonovia-Ruhrstadion. Al na zeven minuten kwam het op achterstand, na een rake vrije schop van ex-Vitessenaar Maximilian Wittek.

De treffer was fraai, maar leek al snel tenietgedaan te worden. Simons punterde raak na een gelukkige pass van Benjamin Sesko. Laatstgenoemde stond echter buitenspel bij zijn assist, en de VAR zette een streep door het feestje. Dani Olmo bracht op het halfuur het uitvak alsnog in extase.

Sesko vond Olmo op links, en de Spanjaard kon probleemloos richting het zestienmetergebied dribbelen. Daar legde hij aan voor zijn rechter, die de bal op fraaie wijze in de kruising deed belanden: 1-1. Nog niets was beslist, maar na een uur kantelde de wedstrijd volledig. Het keerpunt? Het inbrengen van Openda.

De Belg werd na een uur gebracht, en hij kwelde oude trainer Thomas Letsch al snel. Met een van zijn eerste balcontacten schoot de spits de bal niet eens geweldig in, maar wel was het Andreas Luthe te machtig. Simons verscheen drie minuten later op het led-bord. De Nederlander tikte via Bochum-verdediger Ivan Ordets binnen van dichtbij: 1-3.

Bochum was het kwijt en zag de score zelfs nog verder oplopen. Weer speelde Simons daarbij een sleutelrol. Hij gaf Yusuf Poulsen de bal voor het intikken na een fraaie pass met buitenkant rechts, en de Deen bepaalde de eindstand op 1-4. Bochum eindigde nog met tien, door een rode kaart van Moritz-Broni Kwarteng.

Leipzig blijft zo in het spoor van Dortmund, dat eveneens wist te winnen. De Champions League-tegenstander van PSV versloeg FC Union Berlin met 0-2, mede door een goal van Ian Maatsen.

Meer nieuws

Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
5
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
30
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
53
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties