Lionel Messi schittert bij Barcelona met hattrick en assists

Ernesto Valverde liet Barcelona in een 3-4-3-formatie van start gaan en had een basisplaats ingeruimd voor onder anderen Thomas Vermaelen. De thuisploeg toonde zich in de eerste minuten niet onder de indruk van de tegenstander en kreeg een kans via Emmanuel Boateng; Marc-André ter Stegen redde met de voet. Barcelona creëerde niet veel en kwam na 25 minuten voor het eerst dreigend opzetten: een vrije trap van Messi werd gepakt door Oier Olazábal. Na 33 minuten was het woord opnieuw aan Levante: Boateng pegelde tegen de lat.

Na 35 minuten maakte Messi het verschil: de Argentijn kreeg de bal na een goede actie bij Luis Suárez, die het leer voorbij de keeper duwde. Barcelona wist het duel vervolgens gauw te beslissen: Messi prikte na een pass van Sergio Busquets en een indrukwekkende sprint de 0-2 tegen de touwen en twee minuten na de onderbreking schoot Messi de bal in de verre hoek na een van richting veranderde pass van Jordi Alba. De wedstrijd in Valencia was gespeeld.

Barcelona probeerde door te drukken en was na 55 minuten dicht bij de 0-4 toen Suárez' inzet werd gekeerd door Olazábal. Even later was het alsnog raak: na een aanval via Jordi Alba en Arturo Vidal was het Messi die zijn hattrick completeerde. Levante moest na 76 minuten met een man minder verder door Cabaco een rode kaart kreeg na een overtreding op Ousmane Dembélé. Met elf tegen tien scoorde Barcelona via Gerard Piqué nog één keer in het Ciutat de València. Suárez had die 0-5 al kunnen aantekenen, maar faalde oog in oog met Olazábal.