'Frenkie de Jong weigerde iconisch rugnummer bij Barcelona om twee redenen'
Maandag, 8 juli 2019 om 07:39

Barcelona heeft Frenkie de Jong rugnummer veertien aangeboden, maar daar heeft de aankoop van maximaal 86 miljoen euro vriendelijk voor bedankt, weet Mundo Deportivo. De middenvelder heeft het iconische rugnummer geweigerd omdat hij vergelijkingen met Johan Cruijff uit de weg wil gaan en niet zit te wachten op extra druk. Net als bij Ajax gaat de Oranje-international spelen met rugnummer 21.

Rugnummer veertien werd bij Barcelona het afgelopen seizoen gedragen door Malcolm en de club vroeg aan De Jong of hij het zag zitten om het nummer van de buitenspeler over te nemen. De ex-Ajacied was vereerd met het voorstel, maar weigerde. Hij heeft gekozen voor rugnummer 21, dat hij ook al droeg bij Ajax en in Oranje tijdens de Nations League. "Ik voel me fijn bij dat nummer", werd De Jong vorige week geciteerd door Voetbal International. "Ik zou heel makkelijk met een ander nummer kunnen spelen, hoor, daar niet van, alleen is het wel leuk dat het ook een bepaalde herkenbaarheid geeft voor de mensen."

Meer: Frenkie de Jong: ‘Ajax is een goede ploeg, die hoop je te ontwijken’ | ‘Ik voel me op dit moment hetzelfde, Barcelona heeft mijn bal afgepakt’

Zijn rugnummer heeft ook een bijzondere betekenis. "Ik heb mijn hele familie meegenomen naar mijn presentatie in Barcelona, behalve mijn opa Hans de Jong, mijn vaders vader. Hij is overleden en was op de 21ste jarig. Onbewust is het ook een soort eerbetoon. Hij was een enorme voetbalfan. Ik vind het erg dat hij dit niet kon meemaken en des te blijer ben ik dat de rest van mijn familie er wél bij is geweest", aldus De Jong, die eerder al een voorstel van Nike weigerde om met Frenkie achterop zijn shirt te spelen.

 
Meer video's
 
LaLiga
 
Barcelona
 
Ajax
 
Frenkie de Jong
 
Johan Cruijff

Poll
Snap jij de keuze van Frenkie de Jong om rugnummer veertien te weigeren?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties