Kees Kwakman kritisch: 'Zijn betrouwbaarheid blijft toch wel zijn probleem'
Vrijdag, 12 juli 2019 om 09:14

Ivoorkust en Wilfried Kanon konden zich donderdagavond niet plaatsen voor de halve finale van de Afrika Cup. In de kwartfinale tegen Algerije moest de ploeg van bondscoach Ibrahim Kamara pas na strafschoppen het hoofd buigen. Kees Kwakman zag dat Kanon niet zijn beste wedstrijd speelde en vraagt zich af wat de top van de verdediger van ADO Den Haag is.

"Dit is gewoon zijn probleem", begint Kwakman bij FOX Sports als hij beelden bekijkt waarop Kanon de bal simpel inlevert bij een vrije trap. "Hij heeft af en toe acties, dan gooit hij tackles eruit. Of hij haalt nog iemand in met een geweldige verdedigende actie. Maar dan neemt hij opeens een vrije trap waardoor Algerije een levensgrote kans krijgt", uit Kwakman zijn verbazing.

De oud-voetballer wijst ook op een slaapmoment vlak na de onderbreking. "Dit is zeventien seconden na rust. Dan schat hij een bal weer helemaal verkeerd in. En dan loopt hij ook nog eens een hamstringblessure op én er komt een strafschop uit. Dit blijft toch wel zijn probleem, ook wel bij ADO. De betrouwbaarheid die je soms mist."

"Dan is het ook moeilijk zeggen wat zijn niveau is. Maar hij heeft in principe de kwaliteiten voor een centrale verdediger: snel, sterk, hard. Lille had volgens mij al een keer interesse in hem. Ik kan me best voorstellen dat zo'n club denkt: nou, zo'n harde, snelle, grote verdediger, die kunnen we gebruiken", besluit de oud-verdediger zijn relaas.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
ADO Den Haag
 
Kees Kwakman
 
Wilfried Kanon

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties