'Van Dijk heeft duidelijke boodschap voor geïnteresseerd Barcelona'
Vrijdag, 12 juli 2019 om 10:05

Virgil van Dijk is in korte tijd uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde kracht bij Liverpool. De Engelse topclub haalde de verdediger in januari 2018 naar Anfield, waar Van Dijk meteen een belangrijke speler is geworden. Door zijn prestaties zou Barcelona zelfs hebben gepolst of de Nederlander interesse had in een overstap.

John Cross van de Daily Mirror schrijft dat Barcelona de komst van de aanvoerder van Oranje wel ziet zitten. "Verwacht absoluut niet dat het gaat gebeuren, maar Barcelona heeft gepolst of Virgil van Dijk wellicht verleid kan worden om Liverpool te verlaten", zo schrijft de journalist in zijn wekelijkse column voor de Britse krant.

Meer: Virgil van Dijk: ‘Misschien is het tijd dat een verdediger de Ballon d’Or wint’ | ‘Virgil van Dijk is ermee begonnen en nu noemt iedereen me zo’

Barcelona had echter al snel in de gaten dat Van Dijk zich erg goed voelt bij Liverpool. "De vertegenwoordigers van de Nederlandse verdediger maakten echte korte metten met de mogelijke transfer. Zij zagen er geen heil in om hier verder op door te gaan", zo klinkt het. Het is onduidelijk of Barcelona deze zomer een poging heeft gewaagd of al in een eerder stadium.

Volgens de Liverpool Echo laat de afwijzing van Van Dijk en zijn entourage zien dat Liverpool enorm is gegroeid in de afgelopen periode. De grootmacht stond in de voorbije twee seizoenen in de Champions League-finale, waarbij de laatste editie werd gewonnen. In Madrid bleken the Reds met 0-2 te sterk voor Tottenham Hotspur.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Liverpool
 
Barcelona
 
Virgil van Dijk

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties