Oranje Leeuwinnen bereiken hoogste positie ooit op FIFA-ranglijst
Vrijdag, 12 juli 2019 om 10:19

De Oranje Leeuwinnen reikten eerder deze maand tot de finale van het WK voor vrouwen, die uiteindelijk verloren werd van de Verenigde Staten. De prestaties van de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman hebben voor een opmars gezorgd in de wereldranglijst van voetbalbond FIFA, aangezien het Nederlands elftal nu de hoogste positie ooit bezet.

Oranje gaat vanwege de resultaten op het WK van plek acht naar drie op de vrijdag bekendgemaakte ranglijst en is daarmee de grootste stijger in de top tien. Nog nooit eerder bezette Nederland een derde plek op de ranglijst bij de vrouwen. De Oranje Leeuwinnen moeten nog voorrang verlenen aan nummer twee Duitsland en nummer een Verenigde Staten.

De Amerikaanse vrouwen, die de wereldtitel prolongeerden, hebben hun voorsprong tot recordhoogte uitgebouwd. Alex Morgan, Megan Rapinoe en consorten hebben maar liefst 121 punten meer dan nummer twee Duitsland, de grootste voorsprong in de geschiedenis van de ranglijst.

Zweden, dat derde werd op het onlangs afgesloten WK, profiteert eveneens en stijgt van negen naar zes. Vroege uitschakelingen voor Canada (van vijf naar zeven) en Australië (van zes naar acht) en een vierde plaats op het WK voor Engeland (van drie naar vijf) betekenen dat deze landen allemaal een paar plekken toe moeten geven.

 
Meer video's
 
Nederlands vrouwenteam

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties