Matthijs de Ligt laat trainingskamp Ajax schieten na akkoord
Vrijdag, 12 juli 2019 om 16:18

De transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus lijkt steeds dichterbij te komen. De Telegraaf meldt vrijdag dat de centrale verdediger van Ajax niet meegaat op trainingskamp richting Oostenrijk. De Ligt, die al enige tijd in verband wordt gebracht met de Italiaanse kampioen, mag thuisblijven om de miljoenentransfer af te ronden.

De Telegraaf meldt tevens dat beide clubs akkoord zijn over de vaste transfersom, die rond de zeventig miljoen euro zou liggen. Momenteel wordt het papierwerk omtrent de overgang afgerond. De Ligt tekent een vijfjarig contract in Turijn, met een jaarsalaris van twaalf miljoen euro. Het eerste bod dat de Italiaanse grootmacht neerlegde in Amsterdam bedroeg naar verluidt vijftig miljoen.

Meer: Ajax en Oranje sterk vertegenwoordigd in top honderd van ESPN | ‘Zo ga ik het gesprek aan met Daley, wat we ook met Dusan gedaan hebben’

Juventus belegt op korte termijn een trainingskamp in Azië en wil De Ligt hoe dan ook meenemen. Bij la Vecchia Signora leefde de hoop dat de Ajacied aankomend weekeinde zou kunnen worden gepresenteerd, wat nu ook lijkt te lukken, daar de transfer in een stroomversnelling is geraakt. De international van Oranje meldde zich maandag nog gewoon bij Ajax voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar een langer verblijf in Amsterdam is dus uitgesloten.

De Ligt beschikte bij de regerend landskampioen nog over een contract tot medio 2021. De kopsterke verdediger werd in de afgelopen periode ook meermaals gelinkt aan Barcelona, waar Frenkie de Jong zijn loopbaan vervolgt, en Paris Saint-Germain. Zaakwaarnemer Mino Raiola sprak met beide grootmachten, maar tot een deal leidde dat niet. Juventus lag al enige tijd in poleposition en lijkt er nu definitief in geslaagd om De Ligt aan de club te binden.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Juventus
 
Matthijs de Ligt

Poll
Vind jij Juventus een goede club voor Matthijs de Ligt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties