Lachwekkende strafschop wordt norse Frank de Boer niet fataal
Zondag, 21 juli 2019 om 23:57

Atlanta United heeft zondagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt op DC United in de Major League Soccer. De ploeg van Frank de Boer won door twee late doelpunten met 2-0 en nam daardoor de tweede plek in de competitie over, ten koste van DC United. De achterstand op koploper Philadelphia Union in de Eastern Conference bedraagt drie punten en Atlanta heeft nog een duel tegoed.

DC United moest het stellen zonder Wayne Rooney, die met lichte pijntjes kampte. De aanvaller was in de laatste zeven officiële wedstrijden goed voor vijf doelpunten en zonder Rooney hadden de bezoekers het niet makkelijk in de afrondende fase. De grootste kans van DC United in de eerste helft was na 32 minuten voor Paul Arriola. In een één-op-één-situatie met Brad Guzan trok de doelman aan het langste eind.

Meer: De Boer: ‘Belachelijk dat mannen en vrouwen hetzelfde betaald moeten krijgen’

Over het geheel was Atlanta de bovenliggende partij in het eerste bedrijf. Het team van De Boer had veel meer balbezit, 71 om 29 procent, en creëerde ook meer kansen. Doelman Bill Hamid voorkwam in de openingsfase tot tweemaal toe een treffer van Josef Martínez en greep ook in andere situaties kordaat in. In de tweede helft volgde de grootste test voor Hamid, toen Martínez mocht aanleggen voor een penalty na een overtreding op hemzelf.

Veel hoefde de keeper uiteindelijk niet te doen, want Martínez verprutste de strafschop op ongekende wijze. Vlak voordat hij de penalty wilde nemen, maakte de aanvaller een kleine extra sprong en vervolgens schoot hij hoog over. De Boer was duidelijk not amused en reageerde met een norse blik op de misser. De penaltyblunder leek Atlanta fataal te gaan worden, maar in de slotminuten trok de thuisploeg de wedstrijd toch naar zich toe. Invaller Gonzalo Martínez brak de ban in minuut 89 met een kopbal van dichtbij en Josef Martínez wist in de blessuretijd ook nog te scoren.

 
Meer video's
 
Major League Soccer
 
Atlanta United
 
DC United
 
Frank de Boer
 
Wayne Rooney

>
MLS
Atlanta United
2
0
DC United
Zondag, 21 juli 2019 om 22:00
Meer nieuws
   
09:02
09:02
Feyenoord stalt Dylan Vente in Eredivisie bij promovendus
8
   
08:22
08:22
David Silva: het veertiende lid van de exclusieve 'Club van 400+'
24
   
08:04
08:04
'Liverpool staat voor grootste kledingdeal in Engeland met Nike'
4
   
07:43
07:43
Mitroglou maakt indruk en krijgt nieuwe bijnaam van Bergwijn
13
   
07:30
07:30
Virgil van Dijk kijkt ver vooruit: 'Ik wil niet in zo'n situatie terechtkomen'
6
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties