Wayne Rooney speelt negatieve hoofdrol bij nederlaag DC United

Het is niet de eerste keer dat Rooney in opspraak raakt in de MLS vanwege zijn gedrag op het veld. Afgelopen zondag haalde hij verbaal stevig uit tegenover de vierde official nadat hij gewisseld werd tegen Vancouver Whitecaps. Hij was van mening dat aanvallers niet goed genoeg in bescherming worden genomen door de arbitrage en dat liet hij blijken bij zijn wissel. Vannacht ging hij zelf over de schreef. Bij een hoekschop deelde Rooney een elleboogstoot uit aan Christian Casseres. Scheidsrechter Ismail Elfath werd op advies van de VAR naar de kant gestuurd en na het zien van de beelden kon hij niets anders doen dan de ex-speler van Everton en Manchester United met rood van het veld te sturen.

DC United stond op dat moment al met 0-1 achter. Alejandro Romero had zijn ploeg namelijk al na iets meer dan vijf minuten spelen op voorsprong geschoten, na slecht verdedigend werk van de thuisploeg. Op slag van rust kwam ook New York Red Bulls met tien man te staan doordat Amro Tarek zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Het leidde tot de gelijkmaker tien minuten na rust. Ola Kamara pikte de bal op en scoorde op prachtige wijze. Vanaf de punt van het strafschopgebied krulde hij de bal in de verre kruising.

New York Red Bulls toonde veerkracht en nog geen vijf minuten later stond de 1-2 op het scorebord. Lucas Rodriguez legde Michael Murillo neer in het strafschopgebied en de strafschop werd benut door Daniel Royer. DC United kwam deze klap niet meer te boven en moest genoegen nemen met een nederlaag.