KNVB deelt flinke schorsing uit na kopstoot: 'Zeer onhandig van mij'
Maandag, 21 oktober 2019 om 12:25

De KNVB heeft Tim Coremans maandag een schorsing van vier wedstrijden opgelegd en de doelman van Sparta Rotterdam heeft al aangegeven dat hij niet in beroep gaat tegen de uitspraak uit Zeist. Coremans krijgt de sanctie vanwege zijn rode kaart in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (2-0) van zondag, toen hij Kaj Sierhuis een kopstoot uitdeelde.

"Ik accepteer deze straf. Het is zeer onhandig van mij en ik herken mezelf absoluut niet in de overtreding", stelt Coremans maandag in een reactie op de website van zijn werkgever. De sluitpost mist vanwege de schorsing sowieso de wedstrijden van Sparta tegen FC Utrecht, FC Volendam (beker), PSV en sc Heerenveen. In het duel met Vitesse op 24 november is Coremans pas weer inzetbaar voor de nummer acht in de Eredivisie.

Coremans liet zondag na de wedstrijd in Groningen nog een ander geluid horen bij FOX Sports. "Hij (Sierhuis, red.) trekt me aan mijn arm. Ik draai om en ik weet niet dat hij al zo dichtbij is. Ik moet me gewoon niet laten provoceren, laten we het daarop houden. Gewoon stom. Ik zag hem niet, maar ik moet me ook niet laten provoceren om te draaien. Het was niet mijn bedoeling om hem een kopstoot te geven."

Trainer Henk Fraser zag Coremans duidelijk in de fout gaan, maar wijst ook met de beschuldigende vinger naar Sierhuis. "Maar het blijft een terechte kaart, de scheidsrechter heeft ook een goede wedstrijd gefloten. Het is ook ongelukkig. Ten eerste moet hij niet reageren. En op het moment dát hij reageert, is Sierhuis dichterbij dan hij had verwacht. Hij is totaal niet zo'n speler... Ik heb het gevoel dat het niet bewust was, maar als je naar de beelden kijkt, dan heeft de scheidsrechter gelijk. Het is een rode kaart."

 
Eredivisie
 
Sparta Rotterdam
 
FC Groningen
 
Tim Coremans
 
Kaj Sierhuis

>
Eredivisie
FC Groningen
2
0
Sparta Rotterdam
Zondag, 20 oktober 2019 om 14:30
Poll
Terechte straf?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
10:14
10:14
Driessen ergert zich bij PSV - Sparta: 'En dan dat zelfvoldane lachje...'
15
   
10:05
10:05
Barcelona krijgt trap na: 'Belden niet eens om te zeggen dat ik was ontslagen'
5
   
09:45
09:45
In de wandelgangen: Lasse Schöne hoopt snel duidelijkheid te krijgen
10
   
09:32
09:32
Hakim Ziyech deelt grote inspiratiebron: 'Hij is een wereldklasse speler'
7
   
09:18
09:18
Marca: Tal van clubs in LaLiga volgen 'MVP' van Jong AZ
16
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties