Koeman geeft advies aan De Boer: 'Het was voor hem bijna niet te doen'
Vrijdag, 16 oktober 2020 om 21:32

De oerkreet van Frank de Boer galmde door het stadion toen Donny van de Beek woensdag de gelijkmaker binnenschoot tegen Italië (1-1). Na het verloren oefenduel met Mexico (0-1) en een teleurstellend gelijkspel bij Bosnië en Herzegovina (0-0) slaagde het Nederlands elftal er woensdag voor het eerst onder De Boer erin om te scoren. Voorganger Ronald Koeman heeft het weliswaar druk bij Barcelona, maar hij houdt de gang van zaken rondom het Nederlands elftal en de verhalen die de ronde doen nauwlettend in de gaten.

Het stoort Koeman dat De Boer zijn opvolger is geworden omdat hij volgens de KNVB goed in de lijn-Koeman zou passen. "Dat stoort me wel een beetje, moet ik zeggen. Daar moeten ze echt vanaf", benadrukt Koeman in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Die zogenoemde 'lijn-Koeman' steeds. Hoezo, denk ik dan. Als ze bedoelen: het werken binnen de technische staf en met de spelers, oké, ja, daar had de groep een goed gevoel bij."

Koeman is van mening dat er nu vooruit moet worden gekeken en niet terug. "Er is nu een nieuwe bondscoach met zijn eigen visie op voetbal, zijn eigen persoonlijkheid, zijn eigen manier van leiding geven. Frank de Boer moet vooral doen en veranderen wat hij wil. Ik ben totaal niet meer belangrijk." Koeman kreeg ook in Spanje de kritiek op De Boer na de interlands tegen Mexico en Bosnië mee. De negatieve klanken verstomden enigszins na de ontmoeting met Italië; een wedstrijd waarin De Boer het 5-3-2-systeem herintroduceerde en daarmee de basis voor het 1-1 gelijkspel in Bergamo legde.

"In Nederland staat alles meteen ter discussie", weet Koeman als geen ander. "Dat was voor Frank bijna niet te doen. Ik denk dat je daar zelf ook harder in moet zijn. Bijt als trainer ook maar van je af, zou ik zeggen. Maar dat is ook iemands karakter. En wat ik net al zei: vooral je eigen koers varen, neem je eigen beslissingen.''

 
Eredivisie
 
Nederland

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties