AZ en Vitesse lijken tegenstander te kennen; Feyenoord nog in spanning

Jablonec - Celtic 2-4
Celtic was door een nederlaag tegen FC Midtjylland in de tweede voorronde van de Champions League veroordeeld tot het voorportaal van de Europa League, waarin de nummer drie van de Tsjechië de tegenstander was. The Hoops, die vorig seizoen voor het eerst in tien jaar de landstitel aan aartsrivaal Rangers moesten laten, kenden een droomstart in de Chance Arena. Liel Abada opende na twaalf minuten de score, waarna Kyogo Furuhashi vier minuten later al de marge verdubbelde.

Jablonec gaf zich echter niet gewonnen en kwam een minuut na de 0-2 via Vaclav Pilar weer terug in de wedstrijd. Na een vermakelijke beginfase, duurde het tot het laatste halfuur voor de volgende doelpunten te noteren vielen. James Forrest leek het duel met 64 minuten op de klok te beslissen door de 1-3 aan te tekenen. Een eigen treffer van Nir Bitton bracht in de slotfase de spanning weer terug, maar uiteindelijk bezorgde Ryan Christie Celtic met de 2-4 kort voor het einde een uitermate comfortabele uitgangspositie voor de return over een week in Glasgow.

Elfsborg - Velez Mostar 1-1
Feyenoord kan nog weinig conclusies trekken over de mogelijke tegenstander in de laatste voorronde van de Conference League. Velez Mostar, afgelopen seizoen de nummer drie van Bosnië en Herzegovina, kwam na 32 minuten spelen op voorsprong in Zweden, door een doelpunt van Slavisa Radovic. Erg lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, want Per Frick bracht Elfsborg - vorig seizoen de nummer twee van Zweden, nu de nummer vier van de Allsvenskan - twee minuten later alweer op gelijke hoogte. In het restant van het duel vielen er geen doelpunten meer, waardoor er nog veel op het spel staat tijdens de return in Bosnië en Herzegovina.

Laçi - Anderlecht 0-3
Vitesse moet volgende week zelf nog vol aan de bak na het 2-2 gelijkspel in eigen stadion tegen Dundalk, maar weet in ieder geval al wel welke tegenstander er in een eventuele laatste voorronde van de Conference League wacht. Anderlecht nam voor rust al afstand van KF Laçi, vorig seizoen de nummer vier van Albanië. Hannes Delcroix en Wesley Hoedt brachten de Belgische grootmacht op een veilige marge, die na een uur spelen nog werd uitgebouwd door Lior Refaelov. Door de ruime zege in Albanië lijkt de return over een week in Brussel een formaliteit.