Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajacied Naci Ünüvar neemt definitieve beslissing over interlandloopbaan

Laatste update:

Ünüvar, die dit seizoen op huurbasis uitkomt voor Trabzonspor, maakt zijn keuze vrijdagavond bekend middels twee tweets. In de eerste tweet bedankt hij de Nederlandse voetbalbond en zijn oud-teamgenoten. "Trots en dankbaar voor alle prachtige momenten met OnsOranje. Het was een grote eer om het Oranje-shirt te mogen dragen. Ik wil alle trainers, de staf en mijn teamgenoten bedanken voor de goede tijden." Een minuut later volgde een aankondiging in het Turks.


"Ik heb met trots besloten om de Maansterren te vertegenwoordigen", begon Ünüvar zijn mededeling. "Als Allah het wil zullen we vele successen behalen met het Turkse nationale team!" Ünüvar, wiens ouders eveneens in Nederland geboren zijn, is bezig aan een tegenvallend seizoen in de Süper Lig. De rechtspoot kwam pas in elf officiële wedstrijden in actie voor Trabzonspor, waarin hij goed was voor drie doelpunten en één assist. Na het seizoen keert Ünüvar hoogstwaarschijnlijk terug naar Amsterdam, daar de Turken geen optie tot koop hebben.


Met zijn keuze kan Ünüvar bij een eventueel debuut in de voetsporen treden van meerdere in Nederland geboren Turken. Onder meer Rotterdammer Halil Dervisoglu, Haarlemmer Orkun Kökçü, Nijmegenaar Ferdi Kadioglu, Enschedeër Deniz Türüç en Apeldoorner Ugur Yildirim gingen hem voor. In zijn geboorteplaats Zaandam heeft Ünüvar ook een voorganger, in de naam van Oguzhan Özyakup. In de wijk Poelenburg is de middenvelder van Fortuna Sittard razend populair. Er is zelfs een veldje vernoemd naar de 43-voudig international.

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
6
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
68
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
11
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties