Ajax-aankoop Schuurs maakt schitterende goals in monsterzege van Fortuna

Fortuna Sittard - RKC Waalwijk 6-0
In de eerste helft gebeurde niet bijster veel, totdat Schuurs de bal uit een vrije trap op heerlijke wijze achter Etienne Vaessen schoot: 1-0. Vijf minuten later leidde een opstootje tot de uitsluiting van de te handtastelijke Serginho Greene. In de tweede helft eigende Fortuna de overwinning definitief op. Schuurs schoot het leer van afstand opnieuw achter Vaessen en niet veel later scoorde ook Dejan Askovski. Het werd echter nog erger voor RKC, dat eerst Finn Stokkers de 4-0 zag scoren en daarna ook Paul Quasten met rood kwijtraakte. Djibril Dianessy benutte de strafschop: 5-0. In het restant van de tweede helft nam Fortuna tempo terug, maar in extremis bepaalde Lars Hutten de eindstand: 6-0.

FC Volendam - Jong Utrecht 2-1
Na achttien minuten spelen nam de thuisploeg de leiding. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Nick Doodeman de bal heerlijk in de verre hoek: 1-0. Vijf minuten voor de pauze verdubbelde Volendam de voordelige marge. Enzo Stroo verlengde een pass vanaf rechts heerlijk met links: 2-0. In de tweede helft lieten de beloften uit Utrecht zich wat meer gelden en waren er ook wat mogelijkheden, maar het team van Misha Salden moest uiteindelijk alleen de late 2-1 van Nick Venema toestaan en boekte zodoende de derde competitiezege in ruim een maand tijd. In de extra tijd kreeg Teije ten Den nog wel een rode kaart.

Almere City FC - De Graafschap 2-1
De Graafschap stond binnen een kwartier op voorsprong: Anthony van den Hurk wist een voorzet vanaf rechts op waarde te schatten en kopte de 0-1 tegen de touwen. De thuisploeg liet zich echter niet van de wijs brengen en na een halfuur stond de 1-1 op het scorebord: Sylvester van der Water kon mooi teamspel van Almere bekronen met een goal. Na de thee bleef de thuisploeg domineren en dat leidde al snel tot de 2-1 van Dennis van der Heijden. Daarna bleef de thuisploeg zoeken naar de 3-1, maar Filip Bednarek hield zijn doel in het restant van het duel knap schoon door puike reddingen te in huis te hebben.

FC Dordrecht - MVV Maastricht 2-4
De twee ploegen maakten er vrijdagavond een waar spektakelstuk van en met name in de openingsfase viel er veel te beleven. Erol Alkan kopte na amper vijf minuten spelen zijn ploeg op voorsprong, maar enkele momenten later lag de bal al aan de andere kant van het veld in het net via een knappe vrije trap van Alessandro Ciranni. Twee minuten later scoorde Jafar Arias via een penalty alweer de 2-1, waarna de rust enigszins wederkeerde. Op het uur spelen schoot Dean Koolhof zijn ploeg op gelijke hoogte. Twintig minuten voor tijd zorgde Samy Mmaee voor de 2-3, door een voorzet van Ciranni te promoveren tot doelpunt. Koen Kostons verzorgde vijf minuten later het slotakkoord.

Telstar - FC Emmen 0-0
De eerste helft leverde geen doelpunten op, maar daar had Dennis Telgenkamp een groot aandeel in. Na een schouderduw van Nick Bakker wees de dienstdoende arbiter naar de stip: Andrija Novakovic ging achter de bal staan, maar zag hoe Telgenkamp zijn intenties raadde. In de tweede helft hielden Telstar en Emmen elkaar opnieuw in evenwicht, met een doelpuntloze remise tussen de nummers zes en zeven als resultaat. Het is voor Telstar de eerste remise sinds eind september, terwijl Emmen een reeks van drie opeenvolgende overwinningen gestopt zag worden.