Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax haalde toptalent in huis: 'Mijn mond viel echt open, zo uitzonderlijk'

Laatste update:

"Ik ken hem als één van de grootste talenten van het Belgische voetbal, zeker op zijn positie en in zijn leeftijdscategorie", steekt commentator Jeroen Roppe van de Belgische zender Eleven Sports de loftrompet in gesprek met Ajax Showtime. "Hij was één van de spelers die mij het meest opviel op het tweede niveau van België. Hij is een stijlvolle, sierlijke en stevige centrale verdediger."

"Mijn mond viel echt open van de volwassenheid die hij had", vervolgt Roppe. "Hij zag het heel goed, hij heeft een geweldige pass in de voeten en ik vond hem sterk in de duels, op die leeftijd echt uitzonderlijk. Hij had vooral een enorme aanwezigheid, die ik verbluffend vond op die jonge leeftijd", vervolgt Roppe. "Zijn passing is heel verzorgd, hij durft naar voren te komen en dat zonder paniek te veroorzaken. Hij is echt iemand die een grote indruk op mij gemaakt heeft."

Sven van Londersele is namens Het Laatste Nieuws ook onder de indruk van de jonge Belg, die als linksachter en linker centrale verdediger uit de voeten kan. Hij zag na Rayane Bounida Ajax opnieuw een groot talent uit de Anderlechtse jeugdopleiding wegkapen. "Vroeger heeft Butera ook vaak op het middenveld gespeeld en later is hij een linie naar achteren gezet. Daardoor is hij voetballend heel sterk en kan hij in aanvallend opzicht ook een bijdrage leveren. Hij is ook best wel snel en wendbaar. Dat zijn zijn grootste troeven en die zullen ze bij Ajax ook graag willen zien."

Bij Anderlecht kwam Butera bijna tot zijn debuut, maar een blessure gooide roet in het eten. Toch wilden de Belgen maar wat graag verlengen met de verdediger, die tot de zomer van 2024 vastlag in Brussel."Het kwam voor ons als een verrassing dat hij wegging, want Anderlecht wilde echt moeite doen om hem langer te houden", legt Van Londersele uit. "De club heeft hem ook verschillende aanbiedingen gedaan om zijn contract te verlengen, maar daar is hij niet op ingegaan. Anderlecht moest hem dus wel verkopen om nog een bedrag aan hem over te houden."

Meer nieuws

'Girona wil doorpakken en grote naam presenteren als teamgenoot Daley Blind'
2
VZ Kort: Nederland grijpt naast organisatie WK 2027 voor vrouwen
77
Begrip voor opvallende keuze van Koeman: 'Hij heeft heel veel voorwaarden'
24
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Mogelijke opvolger van Arne Slot bij Feyenoord reageert: 'Uiterst eervol'
13
Dit is Feyenoord-target Derek Cornelius: de Canadese opvolger van David Hancko?
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties