Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ajax Legend' Ryan Babel sluit terugkeer in Nederland als voetballer niet uit

Laatste update:

Babel liet eind september vorig jaar zijn contract ontbinden bij de Turkse tweededivisionist Eyüpspor en is sindsdien clubloos. Gezien de respectabele leeftijd van Babel ligt het einde van zijn spelerscarrière voor de hand, maar daar wil hij nog niet helemaal aan denken.

"Ik weet niet of ik gestopt ben, dat ben ik nog aan het uitzoeken", vertelt Babel tegenover de ochtendkrant. "Op dit moment heb ik geen team en geniet ik behoorlijk van mijn vrije tijd. Maar ik vind voetbal nog heel erg leuk, dat is een beetje het probleem."

Helemaal zeker is Babel dus nog niet van zijn zaak. Dat komt mede door de zaken waar hij tegenop kijkt. "We stapten bijvoorbeeld al drie dagen voor een uitwedstrijd in de bus en dan was je meer dan een halve week van huis", blikt hij terug op zijn tijd bij Eyüpspor. "Dat vind ik mentaal moeilijk."

"Ik kreeg er te maken met sabotage, omdat ik niet instemde met een zogenaamde 'compensatie'. Dan moest ik wel mee naar een uitwedstrijd, maar lieten ze mij expres niet spelen. Als ze dat drie, vier keer doen ben je er helemaal klaar mee. Dat soort dingen en iedere keer weer lang van huis zijn, lang weg bij mijn familie, vind ik moeilijk te accepteren."

Babel woont nu al negen jaar in Istanbul. De 69-voudig international van het Nederlands elftal verdedigde in de Turkse metropool de clubkleuren van Galatasaray, Besiktas en Kasimpasa. "Normaal gesproken is het de bedoeling om er nog te blijven, maar bij de clubs uit Istanbul was in de winter geen plek. En ik had geen zin in flutoffertjes in een of andere uithoek."

Een terugkeer in Nederland sluit Babel niet uit. "Het streelt natuurlijk je ego als je nog ergens belangrijk kan zijn. Maar voorlopig heb ik mijn ego al een flinke tijd geparkeerd. We gaan het zien." Babel maakte bij Ajax al op jonge leeftijd furore, mede dankzij zijn befaamde heupschot. Babel verdiende in 2007 een transfer naar Liverpool, dat toentertijd ruim zeventien miljoen euro voor hem overhad.

Meer nieuws

Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
6
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
87
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
23
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
16
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
36
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties