Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax-revelatie Hlynsson was dicht bij opvallende transfer: 'Lang over nagedacht'

Laatste update:

In de podcast bespreekt Bijvelds het kalenderjaar 2023 van De Graafschap. De nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie was afgelopen zomer op zoek naar een creatieve middenvelder. "We zijn uiteindelijk uitgekomen bij Simon Colyn, maar ik was ook heel druk bezig met Hlynsson van Ajax."

De Canadese Colyn kwam uiteindelijk definitief over van PSV en tekende tot medio 2025. Het is onduidelijk of De Graafschap Hlynsson ook wilde kopen. In Amsterdam ligt de enkelvoudig international van IJsland tot medio 2026 vast. Ajax ging uiteindelijk niet akkoord met een uittocht van de middenvelder.

"Ze hebben er wel nog best lang over nagedacht", herinnert Bijvelds zich. "Dat het zo snel kan gaan, is wat voetbal mooi maakt. Het verhaal dat ik nu vertel is namelijk bijna apart, maar dit is slechts een half seizoen geleden."

In de eerste seizoenshelft groeide Hlynsson uit tot een gewaardeerde kracht bij Ajax. Inmiddels staat de teller op negentien officiële wedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht, waarin hij goed was voor zes doelpunten en twee assists. Volgens Transfermarkt is Hlynsson inmiddels 5 miljoen euro waard.

Voor De Graafschap is Colyn een redelijk alternatief gebleken. De 21-jarige middenvelder kwam tot dusver achttien keer in actie voor de Superboeren. Daarin was Colyn goed voor vijf doelpunten en twee assists.

De Graafschap staat momenteel op de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Dankzij een gezonde mix van routiniers en talenten heeft trainer Jan Vreman het goed op de rit op De Vijverberg. De Graafschap moet momenteel alleen Willem II, Roda JC en ADO Den Haag voor zich dulden op het tweede niveau van Nederland.

Meer nieuws

Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
187
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
10
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties