Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ajax-talent Kian Fitz-Jim sprak afgelopen zomer met absolute grootmacht'

Laatste update:

In januari werd Fitz-Jim vervroegd teruggehaald uit Kralingen, daar trainer John van 't Schip bij Ajax behoefte had aan een extra controleur. Uiteindelijk kwam het talent pas donderdagavond weer in actie in de Amsterdamse hoofdmacht, tijdens de 1-1 remise van Ajax met Go Ahead Eagles.

Volgens de informatie van Van Duijn had het seizoen van Fitz-Jim er heel anders uit kunnen zien. "Uit gesprekken met Sven Mislintat en Maurice Steijn bleek eerder dit seizoen dat er bij Ajax weinig perspectief voor hem was. Hij overwoog zijn opties en sprak onder meer met Juventus, maar was bang om te verzuipen tussen alle toptalenten en koos met Excelsior voor ontwikkeling."

Uitleg Van 't Schip


Fitz-Jim had dus in Turijn kunnen spelen, maar tekende op huurbasis bij Excelsior. Na twaalf officiële duels keerde hij terug naar Ajax, met de verwachting dat hij een rol zou gaan spelen bij het eerste elftal. De afgelopen maanden moest Fitz-Jim echter vooral genoegen nemen met speelminuten in Jong Ajax.

Van 't Schip toonde tijdens een persconferentie zelfs berouw aan Fitz-Jim. "Voor hem is het best even een hard gelag nu, maar wij moesten op dat moment een inschatting maken. Op dat moment hadden we eigenlijk geen één '6' en we moesten twee weken daarna de competitie in. Dan ga je kijken wat er mogelijk is en er was niet veel mogelijk. Maar inmiddels is dat veranderd."

Reactie Fitz-Jim


Ook Fitz-Jim zelf sprak zich de afgelopen maanden uit over zijn situatie. "Ik vind het mentaal best lastig om bij Jong Ajax te spelen", zei de middenvelder vorige maand tegen Ajax Life. "Als ik heel eerlijk ben, vind ik dat ik het niveau van Jong Ajax al een jaar ben ontgroeid."

In de Johan Cruijff ArenA ligt Fitz-Jim nog tot medio 2027 vast. De jeugdinternational speelde tot dusver vijf officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Volgens Transfermarkt is de controleur momenteel 1 miljoen euro waard.

Meer nieuws

Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
1
Terugkeer van Stefan de Vrij bij Feyenoord is 'totaal niet aan de orde'
38
Ronald Koeman negeert smaakmaker: 'Moet eerst een jaartje Eredivisie spelen'
69
Hoe vergaat het de talenten van Ajax die in 2018 de Eerste Divisie wonnen?
11
Spandoek komt Denzel Dumfries duur te staan: rechtsback moet boete betalen
40
Pak 50x je inzet als FC Twente zondag wint van PEC Zwolle!
0

Meer sportnieuws

Drop je voorspellingen ??
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties