Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Arnesen en zakenpartner Mislintat genoemd in fraudeonderzoek Chelsea

Laatste update:

Volgens de Engelse krant ontving Arnesen, tussen 2005 en 2010 werkzaam voor Chelsea, een bedrag van omgerekend 287.000 euro op zijn rekening. De voormalig bestuurder van onder meer Feyenoord en PSV kreeg de geldsom overigens via een bedrijf dat niet was verbonden aan de West-Londense club.

Arnesen laat in een reactie aan The Guardian weten dat hij niet bewust de regels heeft overtreden en dat hij had verwacht de discretionaire bonus rechtstreeks van Chelsea te krijgen, en niet van een ander bedrijf. Hij wist naar eigen zeggen niets van foutieve handelingen en heeft het bedrag ook netjes aangegeven bij de Engelse belastingdienst.

Lemic
In het uitgebreide onderzoek naar de betalingssituatie van Chelsea onder Abramovich komt tevens de naam van Vlado Lemic naar voren. De zaakwaarnemer zou tussen 2005 en 2012 namelijk enkele geldbedragen hebben ontvangen rondom transferdeals die niet te verklaren zijn. Het gaat hierbij onder meer over de transfer van Arjen Robben van PSV naar Chelsea in 2004.

De naam van Lemic duikt overigens ook op in het onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling van voormalig technisch directeur Sven Mislintat bij inkomende transfers van Ajax afgelopen zomer. Lemic was onder meer betrokken bij de komst van Benjamin Tahirovic naar Amsterdam.

Abramovich
The Guardian wist in maart te onthullen dat Abramovich in 2010 in het geheim was betrokken bij de overname van Vitesse. Uit gelekte documenten bleek dat de Russische zakenman vanaf 2015 minstens 117 miljoen euro heeft gebruikt om Vitesse in Engelse handen te krijgen. De Arnhemse club en Abramovich, die in 2022 vertrok bij Chelsea, hebben de vermeende financiering zelf altijd ontkend.

In het geval van Chelsea wordt onderzocht of de regels zijn overtreden met de diverse geheime betalingen. Uit de uitgelekte documenten blijkt dat er via speciale constructies tientallen miljoenen euro's zijn uitbetaald over een periode van tien jaar. Experts verwachten dat de dubieuze transacties in het ergste geval kunnen leiden tot een straf van de Premier League, zoals puntenaftrek.

Meer nieuws

Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
23
AZ wint van FC Twente, waardoor strijd om plek drie plots weer spannend is
21
Arne Slot heeft in basisopstelling Feyenoord geen plaats voor Santiago Gimenez
3
Treffer Vertessen niets waard door heldenrol ex-Vitesse-ster Maximilian Wittek
3
John van 't Schip grapt na driepunter tegen Volendam: 'Het Kroes-effect!'
5
'Manchester United komt in zoektocht naar doelpunten uit bij FC Barcelona'
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties