Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax beëindigt totaal rampseizoen dankzij Berghuis met punt bij Vitesse

Laatste update:

Voorafgaand staken de spelers van Ajax en Vitesse een hart onder de riem bij oud-Ajacied Tijani Babangida, die vorige week zijn jongere broer en zoon verloor bij een auto-ongeluk. "Baba, veel sterkte", stond te lezen op een groot spandoek waarmee de spelers het veld opkwamen.

Al na de dertig seconden beging Ajax-keeper Gerónimo Rulli bijna een blunder door zich de bal af te laten snoepen door Vitesse-middenvelder Kacper Kozlowski. De Pool struikelde vervolgens, maar het leek te weinig voor een penalty. Ook de VAR kwam tot dat besluit.

In de twaalfde minuut werd een serieuze doelpoging van Steven Bergwijn gekeerd door Eloy Room. Drie minuten later was het raak bij een snelle uitbraak van Vitesse. Marco van Ginkel liet de lage voorzet van Gyan de Regt slim lopen, waarna Amine Boutrah alle ruimte had om binnen te schieten: 1-0.

Balverlies van Bergwijn leverde in de 26ste minuut het volgende gevaar op van Vitesse. Vanuit een lastige hoek schoot Paxten Aaronson de bal vol op de paal. Ajax nam in de eindfase van de eerste helft het initiatief. Een kopbal van Chuba Akpom werd nog gepakt door Room, maar een voorzet van Anton Gaaei kon in de 42ste minuut worden binnengelopen door Josip Sutalo: 1-1. Het was voor de Kroaat zijn eerste goal in dienst van Ajax.

De beleving leek in de tweede helft weg bij Ajax, bij wie Steven Berghuis na een uur inviel. Akpom miste een kwartier voor tijd een grote kans een-op-een met Room, die redding bracht.

Drie minuten later viel het doelpunt aan de overzijde, toen Ajax achterin opnieuw stond te schutteren. De lage voorzet van Thomas Buitink werd eenvoudig binnengelopen door Kozlowski: 2-1.

Het had nog erger kunnen worden voor Ajax, zeker toen Vitesse in de slotfase Anis Hadj-Moussa bracht. De Frans-Algerijnse aanvaller, die naar Feyenoord gaat, draaide Devyne Rensch twee keer achter elkaar dol, maar kreeg de bal er bij beide doelpogingen niet in.

In de vierde minuut van de blessuretijd redde Berghuis een punt voor Ajax. Na een lage voorzet van Kenneth Taylor werd de inzet van Bergwijn geblokt, waarna de bal gelukkig voor de voeten viel bij Berghuis. Van dichtbij kon de aanvaller nauwelijks missen: 2-2.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

'Toptalent bereikt geen akkoord met Ajax en staat voor transfer naar PSV'
16
Manchester United en Ten Hag laten droom van Alejandro Garnacho uiteenspatten
5
'Erik ten Hag moet vrezen voor vertrek van Manchester United-captain Fernandes'
1
Live meepraten in de Keuken Kampioen Divisie play-offs: Excelsior - NAC Breda
9
Xavi Simons reflecteert bij het Nederlands elftal op openlijke kritiek Koeman
3
Nagelsmann maakt eerste drie aanvoerders bekend: Neuer en Kroos gepasseerd
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties