Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Athletic Club neemt strafschoppen beter en wint na 40 (!) jaar wachten de beker

Laatste update:

Mallorca nam al vroeg in de bekerfinale in Sevilla de leiding. Na een scrimmage in de zestien kwam de bal terecht bij Daniel Rodriguez, die beheerst raak schoot in de rechterbovenhoek: 0-1. Vreugde bij de eilandbewoners en een vroege tegenvaller voor Athletic, dat zich terug probeerde te knokken in de eindstrijd.

De zo gewenste gelijkmaker viel echter niet voor rust. Een knal van Gorka Guruzeta werd gepareerd door Dominik Greif en een doelpunt van Nico Williams werd geannuleerd wegens buitenspel. Kort voor het rustsignaal lieten Iñaki Williams en opnieuw Guruzeta grote kansen onbenut, tot ongenoegen van de meegereisde aanhang uit het Baskenland.

Athletic mocht Julen Agirrezabala danken dat het kort na rust 0-1 bleef. De doelman stond niet goed opgesteld, maar redde alsnog zeer fraai op een inzet van Cyle Larin. Waar Mallorca niet scoorde, daar deed Oihan Sancet dat wél. De aanvallende middenvelder joeg de bal van dichtbij tegen de touwen na een slim passje van Williams: 1-1.

De Baskische ploeg kreeg zelfvertrouwen van de gelijkmaker en ging nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Athletic stichtte enkele keren gevaar, maar de winnende treffer bleef uit. Na 95 minuten spelen klonk het eindsignaal en werd duidelijk dat er een verlenging aan te pas moest komen in Sevilla.

In die verlenging zag Iker Muniain een goed genomen vrije trap maar net langs het doel van Mallorca zeilen. Het was duidelijk dat Athletic ook in de eerste helft van de verlenging domineerde, al kwam dat niet tot uiting in de stand, Mallorca was het gelukkigst met de gelijke stand na 105 minuten spelen in Sevilla.

Mallorca was in de tweede helft van de verlenging heel dicht bij de winnende treffer. Agirrezabala hield Athletic echter op de been met een knappe redding op een kopbal richting de verre hoek van Vedat Muriqi. Het bleef spannend tot het eind, maar een winnaar in de reguliere speeltijd kwam er niet. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin toonde Athletic zich uiteindelijk de sterkste.

Strafschoppenserie Athletic Club - Real Mallorca 4-2


0-1 Vedat Muriqi
1-1 Raul Garcia
1-1 Manu Morlanes mist
2-1 Iker Muniain
2-1 Nemanja Radonjic mist
3-1 Mikel Vesga
3-2 Antonio Sanchez
4-2 Alex Berenguer

Meer nieuws

Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
4
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
75
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
15
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
38
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties