Atlético is uitputtingsslag tegen PSV niet te boven en gaat onderuit

Atlético kreeg tegen de Eindhovenaren een ware uitputtingsslag voor de kiezen en dus koos Simeone er tegen Gijón voor om onder andere Gabi, Diego Godín, Juanfran en Yannick Ferreira Carrasco rust te gunnen. Zonder die sterkhouders hadden los Colchoneros het in de beginfase niet eenvoudig tegen de degradatiekandidaat, die goed meevoetbalde en Matías Kranevitter er na zo'n twintig minuten toe dwong om de bal over zijn eigen doel heen te koppen.

De bezoekers kwamen in het eerste halfuur niet tot grote kansen, maar het was een bevlieging van Antoine Griezmann die Atlético toch op voorsprong bracht: de Fransman draaide een vrije trap met zijn linkervoet prachtig buiten het bereik van Iván Cuéllar in de kruising. Het laatste gevaar voor de thee kwam daarop op naam van Ángel Correa, die een poging van afstand van richting veranderd zag worden en er uiteindelijk een corner aan overhield.

In de eerste fase na rust was het Gijón dat nadrukkelijk op zoek leek naar de gelijkmaker. De thuisploeg zette Atlético vast op eigen helft, al wist het ondanks alle aanvallende intenties het doel van Jan Oblak niet echt te bedreigen. Met nog een kwartier te spelen kwamen de bezoekers weer langzaam onder de druk vandaan en werd de ingevallen Fernando Torres een paar keer gevaarlijk weggestuurd.

Tien minuten voor tijd kreeg Gijón uiteindelijk loon naar werken, wederom uit een vrije trap; de bal van Antonio Sanabria vloog dwars door de muur heen en verraste Oblak compleet. De thuisploeg probeerde daarna door te drukken en was eerst via Carlos Castro dicht bij de overwinning, maar zijn bal ging net over. Vlak daarna was het wel raak: Jony werd weggestuurd op de linkerflank, waarna hij met een prachtige pass Castro in staat stelde de 2-1 binnen te schieten.