Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Barcelona imponeert niet in Portugal; invaller Higuaín bevrijdt Juventus

Laatste update:

Sporting Portugal - Barcelona 0-1
Dost kreeg, net als in de eerste groepswedstrijd in de Champions League, geen basisplek van trainer Jorge Jesus. Vlak voor de rust viel de spits echter in vanwege blessureleed bij concurrent Seydou Doumbia. De stand was op dat moment 0-0: het was een frustrerende eerste helft voor Barcelona, dat het uitstekend georganiseerde Sporting nauwelijks in de problemen kon brengen. Kort voor de invalbeurt van Dost haalde Fábio Coentrão met een ijzersterk blok de angel uit de enige serieuze kans van Barcelona. Hij zorgde ervoor dat Lionel Messi niet richting doel kon schieten en daardoor bleef het voor rust doelpuntloos.

Kort na de onderbreking was het toch raak voor Barcelona. Een indraaiende vrije trap van Messi werd meermaals verlengd in het strafschopgebied en verdediger Coates van Sporting gaf het ongelukkige laatste zetje: 0-1. Barcelona kwam even later goed weg, toen Ivan Rakitic bij de tweede paal Dost naar de grond haalde. Arbiter Ovidiu Hategan gaf geen gehoor aan de klaagzang van de Nederlander. Twintig minuten voor tijd leidde Dost een gigantische kans in voor de thuisploeg, maar na zijn pass richting Bruno Fernandes kreeg de Portugees de bal van dichtbij niet achter Marc-André ter Stegen. Vlak voor tijd liet Paulinho aan de overzijde ook een grote kans onbenut.

Juventus - Olympiacos 2-0
Na de nederlaag tegen Barcelona in het openingsduel had Juventus een zege op Olympiacos nodig, maar de Grieken verkochten de huid duur. Olympiacos, met Takis Lemonis als opvolger van de 48 uur eerder ontslagen trainer Besnik Hasi, slaagde er grotendeels in om Juventus voor rust in bedwang te houden. Doelman Silvio Proto moest een krachtige kopbal van Mario Mandzukic afweren en pareerde een kopbal van Stefano Sturaro op acrobatische wijze. Olympiacos was met name via de counter dreigend. Kort voor rust leidde zo'n tegenaanval tot de eerste redding van Gianluigi Buffon, na een inzet van Felipe Pardo.

Juventus slaagde er in de tweede helft toch in om afstand te nemen van Olympiacos. Halverwege het tweede bedrijf nam invaller Higuaín het openingsdoelpunt voor zijn rekening, nadat Paulo Dybala en Douglas Costa al voor gevaar hadden gezorgd. Higuaín ontving de bal in het strafschopgebied van de opgestoomde Alex Sandro en zag zijn eerste schot geblokkeerd worden door de Griekse achterhoede. In de rebound lukte het de Argentijn wel: 1-0. De spits speelde ook een hoofdrol bij de tweede treffer. Hij kwam met de bal aan de voeten steeds verder op de helft van Olympiacos en vond Dybala, wiens inzet nog van de lijn werd gehaald. In een leeg doel kon Mandzukic vervolgens binnenknikken.

-
Blijft Barcelona ongeslagen in de groepsfase?

Meer nieuws

Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
187
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
10
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties