Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Wim Kieft: 'Voor de rest van het EK zijn Oranje en Ronald Koeman hem kwijt'

Laatste update:

Door de stunt van Georgië tegen Portugal woensdag - de eerste zege ooit op een EK - lootte Oranje Roemenië voor de achtste finale. Ook belandden Koeman en consorten daarmee aan de rechterkant van het schema, waar de titelfavorieten schitteren in afwezigheid.

Oranje ontloopt zowel gastland Duitsland als Spanje, Portugal, Frankrijk en België minimaal tot aan de finale. Daarom denkt Kieft dat Oranje wel eens ver kan komen.

"Roemenië is een aardige ploeg die het vooral moet hebben van hard werken en een goede teamgeest, maar individuele kwaliteiten ontbeert", analyseert de oud-spits vrijdag. "Oranje is beter bedeeld met internationals die een wedstrijd kunnen beslissen."

"Dit geldt ook als je de vergelijking maakt tussen Nederland en Oostenrijk of Turkije in de kwartfinale. Inmiddels is Oranje gewaarschuwd en zie je ze niet tweemaal in elf dagen van Oostenrijk verliezen."

Kieft ziet Nederland uiteindelijk in de halve finale of finale sneuvelen. De input van Veerman zal tot aan dat moment nog minimaal zijn, verwacht hij. "Even werd vooral in Nederland gedacht dat hij de nieuwe Toni Kroos werd, maar de speelwijze van Oostenrijk was hem gewoon te machtig. Voor het verdere verloop van het toernooi is de bondscoach Veerman kwijt, maar Veerman is ook de bondscoach kwijt."

Kieft voorspelt dat Veerman in elk geval geen basisplaats meer gaat krijgen. "Terwijl buitenlandse topclubs of zelfs subtoppers zich wel even twee keer zullen beraden alvorens hem bij PSV op te halen."

Veerman kreeg dit EK tot nu toe twee keer de kans in de basis, maar wist beide malen niet te imponeren. Tegen Polen (1-2 winst) werd de spelmaker na een uur naar de kant gehaald, terwijl Koeman hem tegen de Oostenrijkers (2-3 nederlaag) al na iets meer dan een halfuur slachtofferde. De teller staat voor Veerman tot dusver op dertien interlands, waarin hij eenmaal trefzeker was. In het duel met Frankrijk (0-0) werd hij vervangen door Xavi Simons op het middenveld, waardoor er plek vrijkwam voor Jeremie Frimpong op rechts.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Het Tsjechische loopwonder dat op EK's op zijn best was
6
Grens wordt gesloten tijdens EK-duel: 'We willen risico's beperken'
2
Juventus legt 50 miljoen euro op tafel en heeft Braziliaans international binnen
1
Live meepraten op het EK: Engeland - Slowakije
44
Misehouy neemt afscheid van Ajax: 'Moeilijke beslissingen horen bij het leven'
18
Sparta Rotterdam lijkt Mike Eerdhuijzen voor miljoenenbedrag kwijt te raken
5

Meer sportnieuws

Reacties