Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bojan beëindigt carrière en looft Nederlander die hem 'het meest heeft getekend'

Laatste update:

"Ik wil het einde van een tijdperk bekendmaken, van het profvoetbal, waarvoor ik me oneindig dankbaar voel", zei Bojan op de persconferentie van Barça, de club waar hij in de jeugd speelde en 163 keer in actie kwam voor het eerste elftal. "In mijn huidige situatie, twaalf jaar weg van huis, ben ik professioneel gezien voldaan. Ik voelde dat het tijd was om dicht bij mijn familie te zijn."

Tijdens een terugblik op zijn carrière sprak de aanvaller lovend over Rijkaard. "De coach die mij het meest heeft getekend was Frank Rijkaard, niet alleen door mij te laten debuteren maar ook door mij te laten groeien", aldus Bojan. De rechtspoot maakte in 2007 zijn officiële debuut bij Barcelona. Rijkaard was op dat moment zijn trainer en zou dat tot de zomer van 2008 zijn.

De aankondiging van Bojan kwam niet geheel onverwacht. Voormalig ploeggenoot Gerard Piqué verklapte maandag in een livestream op Twitch al dat de 32-jarige aanvaller donderdag afscheid zou gaan nemen in het Spotify Camp Nou. Bojan liep begin februari uit zijn contract bij het Japanse Vissel Kobe, en omdat hij sindsdien clubloos was, viel zijn naam in de livestream. Piqué was te gast in de stream en praatte al snel zijn mond voorbij. "Bojan gaat met pensioen, hij gaat donderdag afscheid nemen in het Spotify Camp Nou", verklapte hij, waarop zijn gespreksgenoten geschokt reageerden.

Bojan werd in zijn jeugdjaren bij Barcelona als de natuurlijke opvolger van Messi beschouwd, maar kon de hoge verwachtingen nooit echt waarmaken. In 2011 vertrok hij naar AS Roma, om via AC Milan weer terug te keren bij Barcelona. Dat besloot hem direct te verhuren aan Ajax. Ook in Amsterdam kon Bojan echter geen potten breken en avonturen bij Stoke City, FSV Mainz 05, Alavés en Montreal Impact liepen eveneens op niets uit. Vissel Kobe hoopte dat Andrés Iniesta's aanwezigheid Bojans talent weer aan het oppervlak kon brengen, maar dat bleek niet het geval. Na een kleine twee jaar wilde Vissel zijn contract niet verlengen.

Meer nieuws

Davy Klaassen onthult waar hij komend seizoen hoopt te voetballen
10
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
8
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
20
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
66

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties