Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Brands: 'Zijn salaris is zo hoog, een langer verblijf gaat lastig worden'

Laatste update:

PSV lijkt van alle clubs in de Eredivisie de grootste verliezer van de winterwindow. De Brabanders raakten met Gakpo en Madueke twee belangrijke spelers kwijt en haalden er voor de lange termijn niets voor terug. Thorgan Hazard wordt het komende half jaar gehuurd van Borussia Dortmund, Fábio Silva komt op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers. Patrick van Aanholt vult de plek van de naar Eintracht Frankfurt vertrokken Philipp Max in. De verdediger komt voor een paar maanden over van Galatasaray, waar hij nog een contract heeft tot volgend jaar zomer.

PSV wenste Van Aanholt ook volgend seizoen te huren, maar de kans dat dat gaat gebeuren lijkt niet heel groot. "Dat salaris is zo hoog, dat gaat lastig worden", citeert De Telegraaf uit de mond van Brands. Het is tekenend voor de situatie bij PSV. "Je wilt succes hebben en dan mag je best een beetje risico nemen, maar het moet wel verantwoord blijven. Uiteindelijk moeten we wel de continuïteit van de club voor ogen houden", legt de eindverantwoordelijke de vinger op de zere plek. De salarissen zijn bij PSV in de afgelopen vijf jaar gestegen van 37 naar 67 miljoen per jaar.

Zonder de verkoop van Gakpo zou PSV dit seizoen in de rode cijfers zijn beland. "Als we op -30 miljoen euro waren uitgekomen, wat zomaar had gekund, dan gaat je eigen vermogen naar -13. Dan moet je voor elke uitgave van boven de 25.000 euro toestemming vragen aan de KNVB. Dat moet je natuurlijk te allen tijde zien te voorkomen als PSV", stelt Brands. "Als we op deze manier zouden doorgaan, zouden we te afhankelijk zijn van Champions League of die ene grote verkoop. En zelfs die grote verkoop zou al niet eens meer groot genoeg zijn."

Brands wil niet alleen met de beschuldigende vinger naar Toon Gerbrands wijzen. De inmiddels vertrokken algemeen directeur zwaaide tussen 2014 en 2022 de scepter in het Philips Stadion. "Er is bewust risico genomen. Daar is iedereen bij geweest, dat is niet Toon zijn idee geweest", zegt Brands. "Als wij beslissingen maken, doen we dat als directie, maar er is ook een raad van commissarissen en een stichting bij betrokken. Nu zijn we tot de conclusie gekomen dat het iets te risicovol is. We zijn ervan overtuigd dat we iets terug kunnen in afschrijvingen en salarissen en toch voor de titel kunnen blijven strijden."

Meer nieuws

Arne Slot over stap naar Liverpool: 'Alle vertrouwen in dat het rond gaat komen'
1
Vitesse haalt 24 uur na start crowdfundingsactie volledige streefbedrag op
70
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
20
Mats Wieffer komt dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord wegens blessure
31
Marco Reus hakt knoop door en vertrekt na 12 jaar bij Borussia Dortmund
33
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
37

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties