Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bruma: 'De getrouwde jongens van Oranje hadden wel wat uit te leggen'

Laatste update:

"Ik was ook mee uit. En ik heb alles gezien, wat ik mocht zien en wat ik niet mocht zien", erkent Bruma, tegenwoordig actief voor RKC Waalwijk, met een lach op zijn gezicht. "Het was een dompertje, vooral de volgende ochtend. Ik zal het je uitleggen, het was heel speciaal. Ik lag in bed en het was om 10.00 uur ontbijten. En ik sta in de lift met drie andere jongens, ik weet niet meer wie het waren. En het was heel stil. Ik had nog geen telefoon geopend of berichtjes gelezen. Er was alleen een feestje geweest en iedereen was een beetje brakjes. En iedereen moest een beetje bijkomen."

"Maar de gezichten in de ontbijtzaal waren heel serieus", graaft Bruma verder in zijn geheugen. "De teammanager (Hans Jorritsma, red.) stond op en zei: 'Jongens, de trainer komt zo, we moeten dingen bespreken van gisteravond'. Ik dacht: Huh, gisteravond? En toen kreeg ik door dat er iets in het nieuws was geweest. We hadden een vrije avond en gingen naar een nachtclub, en er werd gezegd dat er een clubfotograaf was. Die dus rondliep met een camera op haar borst. Maar die vrouw werkte dus voor een roddelblad, die de foto's dus ook weer aan De Telegraaf verkocht", verklaart de verdediger waarom er in Nederland een rel ontstond.

"En er werden dus foto's gemaakt van momenten die niet heel rooskleurig waren. En die de volgende ochtend dus in het nieuws terechtkwamen in Nederland, waardoor mensen wat uit te leggen hadden." Presentator Milan van Dongen wil weten wie er bij Oranje het ergste aan toe was, om vervolgens zelf Kuijt en Heitinga naar voren te schuiven. "Er waren een aantal jongens getrouwd destijds, en die hadden wel wat uit te leggen", vult Bruma aan. "Ik was single, dus ik kon doen wat ik wilde. En als jonkie gedraag je je rustig. Ik had niets uit te leggen aan het thuisfront. Maar het was wel heftig dat die vrouw foto's maakte en zichzelf zelfs voorstelde. Ze pakte alles wat ze kon pakken, dus ook de minder fraaie beelden", aldus de 25-voudig international van Oranje.

De beruchte foto van de Oranje-internationals in het Braziliaanse nachtleven.

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties