Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

CIES: Ajax wederom succesvolste club in opleiden van spelers

Laatste update:

In dit specifieke rapport worden alleen de clubs meegenomen die uitkomen buiten de vijf beste competities van Europa. De jeugdspelers die zijn opgeleid door clubs uit de Engelse Premier League, de Spaanse LaLiga, de Duitse Bundesliga, de Italiaanse Serie A en de Franse Ligue 1 tellen dus niet mee.

Het statistiekbureau beschouwt een speler als opgeleid bij een club indien die speler tussen zijn 15de en 21ste minimaal drie jaar bij een bepaalde club speelde. Daarvan heeft Ajax er 91 rondlopen. Een speler als Steven Bergwijn telt bijvoorbeeld niet mee, maar Frenkie de Jong dan weer wel.

Tweede op de lijst is Benfica. De Portugese recordkampioen staat net als Ajax bekend om haar geweldige opleiding en ziet dat beloond worden met een tweede plek. Ze leverden vier spelers minder af aan de top zestig-divisies ter wereld. De top drie wordt vervolgens gecompleteerd door de aartsrivaal van Benfica, Sporting Portugal.

85 spelers van Alcochete, de naam van de jeugdopleiding van Sporting, lopen nu rond in een van de zestig beste competities ter wereld, waaronder vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar Cristiano Ronaldo.

De lijst kent verder geen andere Nederlandse ploegen. De top vijf wordt namelijk aangevuld door het Kroatische Dinamo Zagreb (82), met onder andere Luka Modric als prominente naam, en het Oekraïense Dinamo Kyiv (79).

De Servische grootmachten Rode Ster Belgrado (73) en Partizan Belgrado (67) nemen respectievelijk plaats zes en zeven in beslag.

Plaats acht is weer ingeruimd voor een club uit Oekraïne, namelijk Shakhtar Donetsk. Zij brachten net als Partizan 67 jeugdspelers voort. Op nummer negen is een plekje gereserveerd voor het Oostenrijkse RB Salzburg.

Naast Nederland levert ook België een club af. RSC Anderlecht heeft net als de Oostenrijkers 54 spelers voortgebracht.

Meer nieuws

Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
2
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
30

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties