Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Daardoor kozen we er toen voor om Antony niet naar Barcelona te halen'

Laatste update:

Toenmalig technisch directeur Éric Abidal was woensdagavond als analist werkzaam voor Canal+ rondom de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Benfica. De oud-verdediger legde gelijk uit waarom Barcelona niet de eerste club van Antony werd op Europese bodem. "Drie jaar geleden volgden we hem intensief. Maar de lijst met spelers die we destijds volgden was wel erg groot, zo denk ik achteraf. En Antony was toen ook drie jaar jonger (hij was toen negentien jaar oud, red.). Hij was toen nog niet zo constant als nu."

Dat Antony medio 2020 voor circa zestien miljoen euro de overstap maakte van São Paulo naar Ajax, vindt Abidal een goede zaak. "Het is een zeer goede keuze geweest. Bij Ajax kan hij zich namelijk goed ontwikkelen, zeker ook tijdens de trainingen." Om er wel gelijk aan toe te voegen: "Maar Barcelona is geen Ajax. De eisen die de trainers bij Barcelona stellen zijn heel anders. Daardoor kozen we er destijds voor om Antony niet naar de club te halen", aldus Abidal.

Antony wordt volgens diverse buitenlandse media gevolgd door scouts van Liverpool, Manchester City en Chelsea. De uitblinker van Ajax zou de Premier League sowieso verkozen boven een overstap richting LaLiga of de Serie A. In de optiek van René van der Gijp moet Ajax na afloop van dit seizoen spijkers met koppen slaan wat betreft de aanvaller. "Als er op die Antony clubs als Manchester City of Paris Saint-Germain afkomen, moet je hem gewoon verkopen. Dan moet je hem gelijk wegdoen", zo klonk het vorige week vrijdag in VI Vandaag.

Slechts één Ajacied speelde echt een topwedstrijd in Lissabon

Lees hier het rapportcijfer van Voetbalzone voor Antony in het Champions League-duel met Benfica.Lees artikel

-
Zie jij Antony volgend seizoen nog bij Ajax spelen?

Meer nieuws

Veerman: 'Na afloop deden ze bij NEC net alsof ze het Argentijnse elftal waren'
0
ED onthult het bedrag dat PSV wil betalen om Driouech los te weken bij Excelsior
3
Ancelotti wuift kritiek Bayern München weg en beschuldigt ploeg van hypocrisie
22
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
9
De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
44
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties