Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ook Ajax-voorzitter Michael van Praag laat van zich horen via LinkedIn

Laatste update:

De NOS bracht begin april naar buiten dat ook Van Praag zijn Ajax-aandelen niet heeft geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit had de voorzitter binnen twee weken na zijn indiensttreding wel moeten doen. Inmiddels heeft Van Praag dat alsnog gedaan, zoals Ajax ook bekendmaakte toen zijn fout op 5 april aan het licht kwam.

Via LinkedIn komt Van Praag dinsdag met tekst en uitleg. "Afgelopen weken verschenen er verschillende berichten over mijn aandelen Ajax en hoe ik daarmee in de fout zou zijn gegaan. Graag geef ik hierbij duidelijkheid over hoe dat allemaal precies is gelopen", steekt de 76-jarige sportbestuurder van wal. "Het gaat om 100 aandelen die ik bij de beursgang van Ajax in 1998 heb gekocht en waar verder nooit mee gehandeld is."

Vervolgens somt Van Praag een aantal feiten op. "Bij mijn voorgenomen benoeming tot Voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Ajax, heb ik het bezit van deze aandelen bij Ajax gemeld. Mijn aandelenbezit stond dus ook in de oproep van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders vermeld, alsmede in de toelichting op die vergadering, en op de Ajax-website."

"Alle aandeelhouders waren er dus mee bekend. Ik heb niets verzwegen. Wat wel fout is gegaan is dat Ajax na mijn benoeming deze aandelen binnen 14 dagen bij de AFM had moeten melden. Dat is helaas niet gebeurd en dat is een administratieve omissie. Inmiddels zijn deze aandelen op 5 april j.l. bij de AFM geregistreerd", sluit Van Praag zijn statement af.

Hoewel het bij Van Praag slechts om 100 aandelen gaat, wordt de kwestie groots opgepakt vanwege de situatie rondom Alex Kroes. De algemeen directeur werd begin deze maand geschorst omdat is gebleken dat hij vlak voor zijn aanstelling bij Ajax aandelen heeft aangeschaft.

Kroes wordt ervan verdacht te hebben gehandeld met voorkennis. In zijn situatie gaat het tevens om liefst 17.000 aandelen in Ajax, een stuk meer dan Van Praag in bezit heeft. De bestuursraad en fans zien Kroes graag terugkeren, maar Van Praag is van mening dat er geen weg terug is.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
3
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
24
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
12
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
3
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties