Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen en Verweij bespreken 2 mogelijke trainers Ajax: 'Zou me niets verbazen'

Laatste update:

Driessen denkt dat Ajax snel behoefte heeft aan duidelijkheid. "Bij Ajax zijn er drie functies nog te bekleden: een transferdirecteur, een hoofd jeugdopleiding en een hoofdtrainer. Of John van 't Schip moet doorgaan, maar dat zie ik niet gebeuren..."

Waar Ajax regelmatig wordt gelinkt aan een buitenlandse trainer, lijkt Driessen de voorkeur te geven aan een oefenmeester van Nederlandse komaf. "In eerste instantie zou mij het niet verbazen als Frank de Boer terug zou komen, maar als ik zie wat die Oosting in zo'n korte tijd laat zien… Eerst bij RKC en nu bij FC Twente, waar hij die gasten toch weer beter laat spelen dan onder Ron Jans. Dan denk ik: het zou misschien best wel aardig zijn om Joseph Oosting bij Ajax aan te stellen."

Collega-journalist Mike Verweij is minder enthousiast. "Zou Ajax, na Maurice Steijn, niet genezen zijn van trainers uit Nederland die geen zwaar cv hebben? Ten Hag was ook alleen maar trainer geweest bij Go Ahead Eagles en FC Utrecht, maar die had wel de ervaring bij Bayern München. Ik zou het wel heel erg vroeg vinden voor Oosting."

Driessen ziet een andere situatie dan toen Steijn aan het roer kwam. "Dat team wat eromheen moest staan, staat er dadelijk wel. Dan zijn mensen als Van Gaal en Blind er wel, evenals een transferdirecteur. Ook Alex Kroes is er dan, dus dan is de organisatie waarin hij terechtkomt wel volwassen. Dan is het misschien wel een goede keuze."

Vervolgens benoemt de journalist wel een groot minpunt aan de eventuele aanstelling van Oosting. "Internationaal heeft hij als speler en trainer niets meegemaakt. Dat vraagt wel een hoop aanpassingen. Ook omdat tachtig procent van de spelers tijdens een interlandweek weggaan. Wat doe je dan en hoe benader je ze daarna weer? Daar heeft Oosting natuurlijk geen ervaring mee."

De Boer
Verweij ziet een vreemde ontwikkeling onder de fans van Ajax. "Dat is iets heel geks, maar de naam van Frank de Boer valt heel slecht onder supporters. Want noem je Frank de Boer, beginnen supporters direct over afbraakvoetbal. Dat komt natuurlijk ook door die laatste wedstrijd bij De Graafschap, waar ze het kampioenschap verspeelde. Maar Frank de Boer wordt eigenlijk niet gepruimd door de fans en dat vind ik gedeeltelijk heel onterecht, want in de eerste fase onder hem was het wel heel sprankelend."

De Boer zit momenteel zonder club, nadat hij een maand geleden werd ontslagen bij Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten. De 53-jarige trainer was tussen 2010 en 2016 al eens eindverantwoordelijke in de Johan Cruijff ArenA. Onder De Boer wist Ajax viermaal beslag te leggen op de Eredivisie. Daarnaast won hij eenmaal de Johan Cruijff Schaal.

Meer nieuws

Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
1
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
1
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
25
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties