Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Dusan Tadic van leider naar lijder bij Ajax? 'Je moet duidelijk en hard zijn'

Laatste update:

Stevens zelf is van mening dat Tadic nog niet 'op' is. "Als ik hoor hoe hongerig en fit hij nog is, kan ik me dat niet voorstellen." Toch denkt Stevens dat het belangrijk is om Tadic alvast voor te bereiden op het onvermijdelijke: een minder prominente rol in de selectie van Ajax. "Door eerlijk het gesprek aan te gaan. Je kunt daarin vertrouwen uitspreken én aangeven dat hij iets vaker op de bank zal plaatsnemen. Ik deed in mijn tijd uit mezelf een stap terug. Tegenwoordig denken spelers steeds vaker dat ze het blijven aankunnen." Tadic ligt bij Ajax als speler nog tot medio 2024 vast.

Het voeren van een gesprek is uiterst belangrijk, zo stelt Stevens. "Als je weet dat hij daarvoor openstaat, moet je aangeven dat hij op een andere manier alsnog waarde kan hebben op de momenten dat hij niet meer speelt." Indien Tadic zich hard opstelt, moet Ajax duidelijk zijn volgens de Limburger. "Wil hij dat niet of gooit hij zijn kont tegen de krib, dan hoef je er geen omweg van te maken. Dan maak je het nog een keer duidelijk en kun je vervolgens afscheid nemen."

Stevens weet uit ervaring dat het belangrijk is om het gesprek op de juiste manier te voeren. "Zo'n gesprek kun je op de club, maar ook elders onder het genot van een hapje voeren. Maar er is altijd een moment dat het móet gebeuren. Een echte trainer of leider herkent dat en laat het niet voorbijgaan. Als je er als trainer van overtuigd bent dat het het beste er af is, moet je eerlijk zijn. Dat betekent dus ook duidelijk en hard zijn, want eigenlijk is de boodschap dat zijn carrière eindigt. Of dat voor Tadic nu al opgaat, waag ik echter te betwijfelen." Tadic kwam dit seizoen al 3.803 officiële speelminuten in actie voor Ajax, verdeeld over 44 optredens. Daarin was de aanvoerder goed voor elf doelpunten en twintig assists.

Meer nieuws

Slot geeft aan of hij spelers uit de Eredivisie mee wil nemen naar Liverpool
0
Joey Veerman en Luuk de Jong zingen in microfoon op kampioensfeest van PSV
0
San Siro ziet zes doelpunten, maar geen winnaar tussen AC Milan en Genoa
4
Hakim Ziyech en Dries Mertens maken prachtige goals voor winnend Galatasaray
34
Keane geeft Haaland nieuwe veeg uit de pan; doodse stilte in studio volgt
14
Live meepraten in de Serie A: AS Roma - Juventus
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties