Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Einde carrière nadert voor Gianluigi Buffon na ruim 1000 officiële wedstrijden

Laatste update:

Buffon en zijn club moeten het afscheid van de legende nog bevestigen, maar dit lijkt niet lang meer te duren. De verwachting is dat de Italiaanse doelman zijn laatste wedstrijd voor de ploeg al gespeeld heeft, ondanks dat hij nog een contract voor een jaar heeft. Het afgelopen seizoen was Buffon, mede door blessureleed, niet altijd verzekerd meer van een basisplek. Hij speelde 17 wedstrijden in de competitie, maar moest ook 21 keer toekijken.

Richting het einde van 1995 maakte Buffon zijn debuut voor Parma in de Serie A. In een thuiswedstrijd tegen AC Milan wist de keeper gelijk zijn doel schoon te houden. De doelman zou uiteindelijk zeven seizoenen voor de club actief zijn, alvorens hij voor een bedrag van meer dan vijftig miljoen euro een transfer naar Juventus maakte. Hiermee werd Buffon de duurste keeper ooit. Deze titel verloor hij in 2018 aan Alisson en inmiddels geldt Kepa Arrizabalaga als doelman met het grootste prijskaartje.

Na een periode van zeventien jaar bij La Vecchia Signora maakte Buffon een uitstapje naar Frankrijk, waar hij twee seizoenen voor Paris Saint-Germain speelde. Twee jaar later was hij al terug bij Juventus, om nogmaals twee seizoenen later de cirkel rond te maken met een terugkeer bij jeugdliefde Parma. Buffon speelde 176 interlands voor Italië, waarmee hij recordinternational is. Met zijn land pakte de doelman in 2006 de wereldtitel.

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
7
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
71
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
14
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties