Einde van een tijdperk: Barça ziet na Busquets en Piqué ook Alba vertrekken
Woensdag, 24 mei 2023 om 14:47 • Jordi TomasowaLaatste update: 14:55

Jordi Alba vertrekt na dit seizoen bij Barcelona, zo bevestigt de club via de officiele kanalen. De 34-jarige linksback beschikte nog over een contract tot medio 2024, maar heeft woensdagmiddag zijn vertrek bij de kampioen van LaLiga aangekondigd. Fabrizio Romano meldt dat Alba vertrekt om Barcelona te helpen met de moeilijke financiële situatie waarin de club nu verkeert. De club is nu af van het salaris van de linksback.

De verdediger werd in 2012 voor veertien miljoen euro door Barcelona overgenomen van Valencia. Elf jaar na zijn komst heeft hij een akkoord met de club bereikt om zijn contract vroegtijdig te beëindigen. Alba neemt enkele dagen voor Barça's laatste competitiewedstrijd afscheid in het Spotify Camp Nou, zodat hij op het veld gedag kan zeggen tegen de supporters. Met zijn vertrek bij Barcelona volgt Alba het voorbeeld van Sergio Busquets en Gerard Piqué, die in november zijn profcarrière beëindigde.

Meer: Simeone bevestigt interesse van Barcelona: ‘De kans bestaat dat hij vertrekt’

De linksback won in totaal achttien titels met Barcelona, waaronder zes keer de landstitel en eenmaal de Champions League. Daarnaast werd hij in 2012 ook Europees kampioen met het Spaanse nationale elftal. Zijn basisplaats bij de Catalanen raakte hij dit seizoen kwijt aan Alejandro Baldé. In totaal kwam Alba deze campagne tot 23 optredens in LaLiga, waarin hij twee goals en drie assists noteerde.

Alba moet nu beslissen of hij nog in een Europese topcompetitie actief wil blijven of dat hij bijvoorbeeld voor het grote geld in Saudi-Arabië kiest. Zowel Lionel Messi als Busquets werd de afgelopen maanden al veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Saudi-Arabië. Romano brengt naar buiten dat Alba nog geen overeenkomst heeft met een nieuwe werkgever. Hij gaat de komende periode gebruiken om alle opties op een rijtje te zetten.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Jordi Alba
 
Sergio Busquets
 
Gerard Piqué

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties