Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Elia: 'Weet je wat ik echt erg vind? Wie is nu de linksback van Ajax?'

Laatste update:

"Weet je wat ik echt erg vind?", vraagt Elia zich hardop af in Kick 't Met van Ziggo Sport. "Wie is nu de linksback van Ajax? In de laatste wedstrijd (tegen PSV, red.). Hato. En waar komt hij vandaan? Van Sparta. Hij is de jongste debutant bij Sparta en Ajax pakt hem gelijk. Ajax en Sparta hebben een samenwerking, jonge spelers van Sparta mogen alleen naar Ajax en niet naar Feyenoord", aldus de gewezen buitenspeler, die kort in de Ajax-jeugd speelde en met Feyenoord landskampioen werd in 2017

Ajax mag sinds 2019 in ruil voor een vast bedrag elk jaar de beste talenten weghalen bij Sparta. Het gaat bij de onderlinge afspraken om een financiële vergoeding, een limiet van drie spelers per seizoen en toegang tot alle informatie en data. Algemeen directeur Manfred Laros benadrukte in februari nog dat Sparta nog steeds baas in eigen huis is. "Met deze afspraak voorkomen we juist dat de opleiding wordt leeggeroofd". zo klonk het in gesprek met Voetbal International. "De vergoeding is voor Ajax en PSV geen enkel probleem. In twee jaar tijd verloren we vijftien jeugdspelers. Vervolgens was hier het verwijt: de jeugdopleiding rendeert niet. Ja, vind je het gek?"

"Ik ben naar Ajax en Feyenoord gaan kijken", vervolgt Elia zijn verhaal. "En Ajax heeft twee teams. Ze hebben een C1 en dan hebben ze nog een C1. Die jongens spelen oefenwedstrijden. En als je echt goed genoeg bent, kom je in de C1 en ga je competitiewedstrijden spelen. Die jongens spelen competitiewedstrijden op het hoogste niveau. En de jongens die kans hebben, kunnen doorgaan. Maar waarom doen ze dat? Sommige jongens ontwikkelen zich later pas. En dan heb je ze niet weggestuurd, maar spelen ze nog steeds op een hoog niveau en bij Ajax." Volgens Elia is er wat dat betreft een groot verschil met de situatie in Rotterdam. "Feyenoord heeft dat niet. Feyenoord heeft een team en daar doen ze het mee."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Jeugdtrainer
Elia loopt als jeugdtrainer stage bij Feyenoord. In dat kader krijgt hij de vraag wat hij wil meegeven aan jonge spelers, wat hij zelf als jeugdspeler niet heeft gekregen. "Socialer zijn en meer naar de thuissituatie kijken. Niet iedereen heeft het makkelijk, snap je. En dat is wat ik wel bij Feyenoord heb gezien, ze hebben daar een speciaal potje voor gemaakt. Ze proberen bij te springen bij jongens die tekortkomen. Soms zijn het alleenstaande moeders die een zoon hebben die goed kan voetballen. Dat is denk ik al tachtig procent, man."

Meer nieuws

Ajax deelt uitstekend nieuws over Brobbey, Henderson en Berghuis
0
De Telegraaf en Romano weten het zeker: Van Bommel vertrekt bij Royal Antwerp
25
Noa Lang mist ook einde van seizoen bij PSV; EK hoogst onzeker voor aanvaller
10
Carlo Ancelotti heeft nieuws over positie onder de lat bij Real Madrid
6
Is dit de meest politiek beladen voetbalderby van West-Europa?
2
Arne Slot kan nog weinig vertellen over zijn naderende transfer naar Liverpool
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties