Emmen knokt zich via Romeny vlak voor tijd naar punt tegen Go Ahead Eagles

Emmen-trainer Dick Lukkien had een basisplaats in huis voor zowel Richairo Zivkovic als Danny Hoesen. Laatstgenoemde begon in de punt van de aanval, terwijl Zivkovic hangend op links stond opgesteld. Romeny was de rechtsbuiten van dienst. Mark Diemers, Lucas Bernadou en Jari Vlak moesten op het middenveld voor de aanvoer naar voren zorgen. Mike te Wierik ontbrak wegens een schorsing. De thuisploeg speelde in roze shirts om aandacht te vragen voor de strijd tegen zaadbalkanker. Aan de kant van Go Ahead koos trainer René Hake voor een driemansvoorhoede bestaande uit Adekanye, Isac Lidberg en Finn Stokkers. De Deventenaren moesten het stellen zonder Willum Willumsson, Enric Llansana, Bas Kuipers en Oliver Edvardsen.

Go Ahead was vanaf het begin de bovenliggende partij en kwam in de negende minuut op voorsprong. Een hoekschop kon niet worden weggewerkt, waar Idzes dankbaar gebruik van maakte: 0-1. Emmen kon niet veel meer dan de bal achterin rondtikken en na 25 minuten leverde Diemers de bal zomaar in bij Stokkers, die zijn schot in de handen van Mickey van der Hart zag belanden. De bezoekers hadden de wedstrijd volledig onder controle en kregen een volgende schietkans via Adekanye, wiens poging naast ging. Emmen kreeg vijf minuten voor tijd plots een strafschop, nadat Romeny door Fredrik Oppegård in de zestien werd gevloerd. Veldmate benutte het buitenkansje en deed zo zijn oude ploeg pijn: 1-1. Enkele minuten later zag Diemers zijn gekrulde schot net naast de paal belanden.

Emmen kwam in de tweede helft beter voor de dag en dat leidde na een vlotlopende aanval tot een schot van Keziah Veendorp, die niet wist te scoren. De eerste grote kans na rust voor Go Ahead kwam op naam van Lidberg. De Zweed gleed richting de bal, botste met Van der Hart en zag de bal op het dak van het doel belanden. Even later was het toch raak. Stokkers gaf knap voor op Adekanye, die bij de eerste paal in de verre hoek raak wist te schieten: 1-2. Het spel speelde zich in de slotfase met name op het middenveld af. Het tempo werd lager door enkele opstootjes, wissels en gele kaarten. Toch wist Emmen vlak voor tijd toe te slaan. Een voorzet van Diemers werd acrobatisch binnengewerkt door Romeny: 2-2.