Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Fábio Coentrão (33) stapte uit voetbal en maakte verrassende carrièreswitch

Laatste update:

Coentrão merkt dat er met minachting naar zijn nieuwe beroep wordt gekeken. "Het is geen schande, zoals veel mensen denken", aldus de voormalig vleugelverdediger. "Het is een baan als alle andere, maar niet alleen dat: de zee is prachtig en in deze beroepsgroep zijn mensen nodig. Deze mensen moeten gerespecteerd worden zoals in elk ander beroep."

Ooit was het de droom van Coentrão om bij Real Madrid te voetballen - hetgeen hij ook verwezenlijkte - maar de visserij is altijd zijn andere passie geweest. De 52-voudig international werd geboren in Vila do Conde, een vissersplaatsje op minder dan dertig kilometer ten noorden van Porto. Hij kreeg het vissen met de paplepel ingegoten, want zijn vader had eveneens een eigen boot. "Ik kom hier al vanaf mijn geboorte", aldus Coentrão. "Ik ging veel met mijn vader mee vissen, dat vond ik geweldig."

Op jonge leeftijd moest Coentrão kiezen tussen het voetbal en de visserij. "Altijd als ik tijd of vakantie had, dan ging ik mee met mijn vader. De zee was mijn leven. Ik wist toen natuurlijk al dat het voetbal op een dag zou eindigen en dat ik dan een nieuwe richting in mijn leven zou inslaan. Mijn geluk zit in mijn boot, dit is het leven dat ik wil leiden." De Portugees zit vol ambities. "Als ik veertig jaar ben, wil ik graag tien boten hebben. Ik heb een lange weg te gaan, maar ik sta optimistisch in het leven."

Coentrão is vooral bekend uit zijn tijd als speler van Real Madrid, waarvoor de oud-verdediger tussen 2011 en 2017 uitkwam. Na een sterke start zat hij meestentijds op de bank in de Spaanse hoofdstad, maar dat maakte zijn prijzenkast niet minder indrukwekkend. Op zijn palmares bij de Koninklijke prijken onder meer twee kampioenschappen en twee Champions League-titels. In 2017 keerde hij terug naar zijn thuisland om een seizoen bij Sporting Portugal te spelen, waarna hij er nog twee jaar bij het kleinere Rio Ave aan vastplakte.

Meer nieuws

Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Kieft: 'Hij blijft de beste spits van Oranje, die laat je niet daarom thuis'
8
Driessen wil één Ajax-speler niet meer zien: 'Wegwezen met die kerel!'
12
Sven Mislintat kwam keiharde belofte niet na bij Ajax: 'Dat is wel schrikken'
16
Moet Feyenoord Excelsior zondag een handje helpen? 'Nee, natuurlijk niet'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties