Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Twente bevestigt vertrek Ugalde en gaat in op kritiek rondom transfer

Laatste update:

"Het is heel gecompliceerd", reageert technisch directeur Arnold Bruggink op de website van Twente op de transfer. "We hadden graag gewild dat Manfred, bijvoorbeeld in de zomer, naar een club uit een interessantere competitie zou gaan. We hebben daar menig gesprek met hem over gevoerd. Hij heeft echter aangegeven dat hij per se naar Spartak wil."

Daarnaast gaat Bruggink in op het feit dat Twente zakendoet met Rusland, iets waar veel ophef over is ontstaan. "Het liefst hadden we helemaal geen speler getransfereerd. Zakendoen met Rusland voelt natuurlijk niet goed, maar zoals gezegd, de speler wilde absoluut zelf weg en dan moet je naar een oplossing zoeken. Daarnaast is het zo dat Spartak Moskou niet op de sanctielijst staat en juristen hebben uitgezocht of we voldoen aan de eisen die de overheid heeft gesteld ten aanzien van zakendoen met Rusland. Er blijkt op dit gebied geen belemmering te zijn."

Eerder melde Fabrizio Romano al dat het bedrag dat Ugalde Twente oplevert in totaal kan oplopen tot 15 miljoen euro.

Ugalde werd afgelopen zomer na een huurperiode van een jaar definitief overgenomen van Manchester City. De club uit Enschede betaalde vier miljoen euro voor zijn diensten.

De kleine spits kwam dit seizoen al achttien keer in actie voor de Tukkers. Ugalde wist zeven keer het net te vinden en was zesmaal aangever bij een treffer van de ploeg van Joseph Oosting.

Ugalde is ook al international van Costa Rica. Hij maakte in 2020 het debuut voor zijn land en droeg sindsdien vier keer het shirt van Costa Rica. Hij maakte één doelpunt voor het land in Midden-Amerika.

Ugalde wordt in Moskou ploeggenoot van Promes, die al sinds februari 2021 onder contract staat in de hoofdstad en ook al tussen 2014 en 2018 uitkwam voor de Russische topclub. De veelbesproken voormalig international van Oranje speelde reeds 235 officiële wedstrijden voor Spartak Moskou, waarin hij goed was voor 114 doelpunten en 59 assists.

Indien Ugalde de verwachtingen waarmaakt in Moskou, gaat hij Dusan Tadic aftroeven als recordverkoop van Twente. De Servische linkspoot vertrok in 2014 voor liefst 14 miljoen euro vanuit Enschede naar Southampton. De transfersom van Ugalde kan door middel van (onbekende) bonussen boven dat bedrag uitkomen.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

Pak 50x je inzet als Feyenoord zondag wint op bezoek bij NEC!
0
Woedende PSV-fans kondigen massale protestactie aan: 'Dit is schandalig!'
16
Ajax hakt knoop door: Menno Geelen wordt tijdelijk algemeen directeur
13
Antony zet enorme tattoo van zichzelf uit zijn periode bij Ajax op zijn rug
11
Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
38
'Arbiter Marciniak wordt van openingsduel EK gehaald na enorme blunder in CL'
65

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties