Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht bezorgt Ajax en Steijn volgende dreun in knotsgekke kelderkraker

Laatste update:

Steijn besloot maar liefst vijf wijzigingen door te voeren ten opzichte van het verloren Eredivisie-duel met AZ (1-2). Devyne Rensch was niet op tijd fit voor een plek in de wedstrijdselectie, terwijl de niet geheel fitte Steven Berghuis op de bank begon. Benjamin Tahirovic verving de geschorste Silvano Vos op het middenveld en Hlynsson startte voor de tweede keer in de basis, na eerder al te zijn gestart tegen Fortuna Sittard. Anton Gaaei mocht zich door de afwezigheid van Rensch opnieuw bewijzen tegenover Steijn.

Meer: Beuker en De Lang onthullen: vier spelers moeten ‘geraamte’ van Ajax gaan vormen | Brian Brobbey wordt nog voor rust gewisseld bij Ajax

De wedstrijd in Stadion Galgenwaard was de eerste onderlinge ontmoeting waarbij beide ploegen in het rechterrijtje stonden. Zowel Ajax als Utrecht speelde de afgelopen weken zonder enig vertrouwen, hetgeen ook in de openingsfase terug te zien was. De thuisploeg kroop vervolgens wat meer uit zijn schulp, al leidde dit niet direct tot serieuze mogelijkheden.

Het veldspel van de Amsterdammers bleef tegelijkertijd uiterst stroef. De bezoekers noteerden in het eerste bedrijf slechts één noemenswaardige kans dankzij een bevlieging van Bergwijn, die knap wegdraaide bij Hugo Novoa om de bal hierna breed te leggen op Hlynsson. Vanaf rand zestien mikte de IJslander echter net naast.

Een doelpuntloze ruststand leek in de maak, tot Ryan Flamingo uit het niets de ban wist te breken. Borna Sosa verdedigde een voorzet van Othmane Boussaid door het midden uit, waarna de middenvelder van Utrecht vanaf de rand van het strafschopgebied raak volleerde: 1-0. Ajax ving de tweede helft aan met de intentie om snel de stand weer in evenwicht te brengen, maar keek binnen vier minuten al tegen een 2-0 achterstand aan doordat Mike van der Hoorn een hoekschop van Zakaria Labyad binnenkopte.

Het leek voor de ploeg van Steijn een definitieve tik. Via twee fraaie treffers van Hlynsson kwam Ajax echter razendsnel weer helemaal terug in de wedstrijd. De aanvallende middenvelder trof eerst fraai met zijn borst doel na een harde voorzet van Sosa, die eveneens aangever was bij de 2-2. Bij de gelijkmaker pakte Hlynsson de bal schitterend uit de lucht met binnenkant voet.

Binnen twintig minuten maakten de Amsterdammers de ommekeer compleet. Scheidsrechter Dennis Higler kon niet anders dan de bal op de stip leggen nadat Novoa een domme overtreding in de zestien beging op Brian Brobbey. Bergwijn ging als aanvoerder achter de bal staan en stuurde Vasilios Barkas vanaf elf meter de verkeerde hoek in: 2-3. Utrecht kwam vervolgens weer direct langszij via invaller Jens Toornstra, die na een pass van Flamingo vogelvrij van dichtbij kon afwerken: 3-3.

Een extra domper voor Steijn was het uitvallen van Jay Gorter. De eerste doelman raakte bij de tegentreffer geblesseerd en moest zich laten vervangen door Diant Ramaj. Isac Lidberg, een andere invaller aan Utrechtste zijde, kreeg in de slotfase nog dé kans om de thuisploeg op een 4-3 voorsprong te schieten, maar stuitte oog in oog met Ramaj door zijn besluiteloosheid op de Duitse sluitpost.

De wedstrijd werd hierna tijdelijk stilgelegd vanwege een beker bier op het veld. Direct na de hervatting was de 4-3 van Utrecht alsnog een feit. Josip Sutalo ging gigantisch in de fout door een bal hard tegen Lidberg aan te schieten. Marouan Azarkan gaf mee op Oscar Fraulo, die Ramaj wél wist te verschalken. Het duel werd door 'vreugdebier' opnieuw tijdelijk stilgelegd, maar doordat de dader ditmaal snel gepakt werd, kon de wedstrijd snel worden vervolgd. In de blessuretijd zat een gelijkmaker voor Ajax er niet meer in.

Nr.TeamMWGVP
1PSV31273184
2Feyenoord31236275
3FC Twente31196663
4AZ30167755
5Ajax311310849
6NEC301211747
7FC Utrecht30129945
8Go Ahead Eagles311191142
9Sparta Rotterdam301171240
10sc Heerenveen311061536
11Fortuna Sittard30981335
12Almere City FC317121233
13PEC Zwolle30881432
14Heracles Almelo30951632
15Excelsior315111526
16RKC Waalwijk30661824
17FC Volendam30471919
18Vitesse304521-1

Eredivisie
FC Utrecht
4 - 3
Ajax

Meer nieuws

Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
2
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
47
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
19
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
92
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
30
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties