Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Utrecht ontslaat Silberbauer na crisisberaad; De Telegraaf noemt 2 opvolgers

Laatste update:

De 1-0 nederlaag op bezoek bij PEC Zwolle van afgelopen zaterdag is keihard aangekomen bij Utrecht. Eerder werd er ook al verloren van sc Heerenveen (0-2) en PSV (2-0). Zondag staat er voor Utrecht een thuisduel met Feyenoord op het programma. De clubleiding hield maandag een crisisberaad over de sportieve crisis waarin de club door de tegenvallende resultaten in beland is. Uit die gesprekken is gekomen dat er geen toekomst voor Silberbauer bij de club is. Het is nog niet bekend wie de Deense trainer opvolgt.

"Eind vorig seizoen en de seizoenstart waren niet zoals we hadden gehoopt", legt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite uit. "Gedurende het seizoen evalueren we regelmatig met de hoofdtrainer, zoals we dat nu ook gedaan hebben. We hebben samen de conclusie getrokken dat er geen stijgende lijn zat in de ontwikkeling en groei van het elftal en daaraan gekoppeld bleven de resultaten achter. Het doel om met meer energie en aanvallende intenties te spelen, is te weinig behaald. Dat zijn lastige gesprekken, waarin we open en eerlijk naar elkaar zijn geweest."

"Het is niet gelukt is om stabiliteit in de ploeg te brengen", geeft Silberbauer aan. "Het was onze ambitie om aanvallend voetbal met energie te spelen, dat is met pieken en dalen gegaan. Opgeteld bij de start van het seizoen, is nu besloten dat onze wegen scheiden. Deze club gaat me nauw aan het hart, ook gezien mijn eerdere periode als aanvoerder. Ik gun FC Utrecht het beste, deze club blijft voor altijd aan mij verbonden."

De Telegraaf stelde dindsagochtend dat er verschillende argumenten te geven waren voor óf tegen hard ingrijpen. De nederlaag bij PSV was geen verrassing, aangezien Utrecht voor het laatst in 1996 een punt uit Eindhoven meenam. Tegen Heerenveen werd een gelijkopgaande wedstrijd verloren, waarna de ploeg van Silberbauer tegen PEC voor het eerst echt machteloos oogde zonder doelpuntenmachine Anastasios Douvikas, die zijn transfer naar Celta de Vigo afrondde.

Erik ten Hag verliet Utrecht in januari 2018 voor Ajax. Sindsdien is er geen sprake meer geweest van continuïteit op het trainersfront. In de afgelopen vijfenhalf jaar heeft de Eredivisionist zeven verschillende hoofdtrainers gehad, van wie er vier voortijdig vertrokken. Silberbauer is nu nummer vijf. Alleen de interim-trainers Dick Advocaat en Rick Kruys maakten hun klus af. De Telegraaf stelt dat er momenteel weinig geschikte beschikbare trainers zijn om Silberbauer op te volgen. De 'oude rotten in het vak' Ron Jans en Fred Rutten zijn volgens de ochtendkrant de uitzondering.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
113
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties