Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frankfurt verrast Leipzig; Van de Beek debuteert op ongebruikelijke positie

Laatste update:

Aan de kant van Leipzig was er vanzelfsprekend een basisplek voor Simons. De aanvallende middenvelder annex aanvaller miste nog geen enkele Bundesliga-wedstrijd dit seizoen en daar kwam zaterdag geen verandering in. Simons moest onder meer Openda van aanvoer gaan voorzien.

Meer: Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern

Bij Frankfurt verscheen Van de Beek dus aan de aftrap voor zijn debuut. De van Manchester United gehuurde middenvelder had voor het eerst dit seizoen een basisplek in een officieel duel. Van de Beek stond op een voor hem ongebruikelijke positie geposteerd: de voormalig Ajacied startte als linksbuiten. Ex-PSV'er Mario Götze startte op het middenveld, terwijl Philipp Max plaatsnam op de reservebank.

De uitploeg nam al vroeg in het duel brutaal de leiding. Niels Nkounkou zag vanaf de linkerflank hoe Ansgar Knauff een loopactie richting het strafschopgebied van Leipizg maakte. Eerstgenoemde had een vlijmscherpe pass in huis en Knauff rondde overtuigend af: 0-1.

De openingstreffer zou uiteindelijk een van de spaarzame offensieve hoogtepunten van Frankfurt zijn. Na de tegentreffer nam Leipzig namelijk het heft in handen en gingen die Roten Bullen nadrukkelijk op zoek naar een gelijkmaker. Kansen creëerde Leipzig in groten getale, waarbij Openda de gevaarlijkste man was. Zo was de Belg na een dik kwartier betrokken bij een flitsende uitbraak. De eindpass van Openda bleek echter te onderscheppen. Het zou een van de vele kansen worden die de aanvaller verprutste in het duel.

Aan het begin van het tweede bedrijf was er een fase waarin Frankfurt de rug wist te rechten en aanvallend sterker leek te worden. De voorsprong verdubbelen zat er echter niet in voor die Adlerträger, die moesten toekijken hoe Leizpzig het initiatief weer overnam. Na ruim een uur spelen kreeg Openda nog maar weer eens een goede mogelijkheid. De spits wist een voorzet vanaf links richting het doel van Kevin Trapp te koppen, maar de keeper bracht redding met de vingertoppen. De Duitse doelman zou met zijn vele reddingen uiteindelijk uitgroeien tot de uitblinker van de wedstrijd.

Aan de tussenstand zou niks meer veranderen, waardoor Frankfurt drie punten kon bijschrijven. Door de zege loopt de nummer vijf van de Bundesliga in op directe concurrent Leipzig (plek vier), dat nog zes punten voorsprong heeft op de naaste belager.

FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 1-1
Aan de kant van de thuisploeg was er in het hart van de verdediging een basisplaats voor Sepp van den Berg. Hij zag hoe Cerny na twaalf minuten voor de 0-1 tekende. De voormalig aanvaller van Ajax, FC Utrecht en FC Twente draaide naar zijn linkerbeen en plaatste de bal vanaf vijftien meter in de korte hoek. Het was zijn tweede goal in de Bundesliga. Na een uur spelen zorgde Silvan Widmer op prachtige wijze voor de gelijkmaker. Hij ontving een lange pass aan de rand van het strafschopgebied, nam de bal aan op de borst en schoot vervolgens over doelman Koen Casteels in de lange hoek binnen: 1-1. Dat bleek ook de eindstand.

Meer nieuws

Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
24
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
26

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties