Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Gianluigi Buffon heeft drie dagen na afscheid nieuwe baan te pakken

Laatste update:

"Ik keer terug bij de nationale ploeg, omdat de jongen die dertig jaar geleden voor het eerst door de poorten van Coverciano liep, nog steeds dromen heeft en die graag wil delen met de Italiaanse fans", laat Buffon weten op sociale media. Coverciano is het trainingscomplex van de nationale ploeg. Buffon kondigde woensdag pas aan dat hij stopt als profvoetballer. In zijn imposante carrière wist de 45-jarige Buffon het onder meer te schoppen tot recordinternational van Italië. 176 keer droeg hij het shirt van zijn land.

Nu keert Buffon dus terug bij Italië als teammanager. Die functie was na het overlijden van Gianluca Vialli in januari 2023 niet meer ingevuld. De aanstelling van Gigi komt niet als een verrassing. Corriere dello Sport schreef medio juli al dat Buffon kon rekenen op interesse van de FIGC. De president van de Italiaanse voetbalbond, Gabriele Gravina, had naast Buffon ook Paolo Maldini, Gabriele Oriali en Giorgio Chiellini op het oog als teammanager in de staf van bondscoach Roberto Mancini. Of Maldini, Oriali en Chiellini nu nog in beeld zijn voor een eventuele andere functie, is vooralsnog onbekend. Maldini staat ook op de radar van Paris Saint-Germain, waar hij geldt als mogelijke opvolger van technisch directeur Luis Campos

Gravina laat weten verheugd te zijn met de aanstelling van Buffon. "Zijn passie, charisma en professionaliteit zullen doorslaggevend zijn bij het schrijven van een nieuwe spannende pagina van dit buitengewone liefdesverhaal, het Azzurra-shirt. Ik ben persoonlijk zeer tevreden. Hem terugbrengen naar de nationale ploeg en hem betrekken bij ons project, waren al een tijdje doelen van mij. Ik zie in hem de kwaliteiten van een spraakmakende manager en bij de FIGC kan hij aan de tweede helft van zijn voetballeven beginnen."

Meer nieuws

Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
17
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
5
'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
26
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Sam Beukema én Joshua Zirkzee kunnen absolute droomtransfers maken
16

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties