Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Gretig FC Utrecht al bezig met komend seizoen: groot talent tekent voor 4 jaar

Laatste update:

Engwanda speelt bij de RSCA Futures als controleur en krijgt de verantwoordelijkheid de band te dragen in het beloftenelftal van Paars-wit, dat uitkomt op het tweede niveau van België. Inmiddels staat Engwanda al op 43 officiële wedstrijden namens de RSCA Futures, waarin hij eenmaal fungeerde als aangever bij een treffer.

Hoewel Engwanda de afgelopen jaren te boek stond als een groot talent in de jeugdopleiding van Anderlecht, slaagde hij er niet in door te breken in de hoofdmacht. Een debuut in het eerste elftal bleef tot dusver uit, maar Transfermarkt schat Engwanda's marktwaarde al op zo'n 400.000 euro.

Utrecht neemt Engwanda wegens zijn aflopende verbintenis gratis over van Anderlecht, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep. De rechtspoot wordt gepresenteerd als de eerste zomerse aanwinst voor de hoofdmacht.

Technisch directeur Jordy Zuidam is blij dat Utrecht reeds heeft kunnen toeslaan richting komende zomer. "Alonzo is een verdedigende middenvelder, die beschikt over een goed gevoel voor het kiezen van positie."

"Daarnaast heeft hij een goede technische vaardigheid en heeft hij een goede versnelling in huis - met én zonder bal", laat Zuidam weten op de clubwebsite. "We zijn blij dat Alonzo zich voor vier seizoenen aan ons heeft verbonden en kijken uit naar een mooie samenwerking."

Engwanda is jeugdinternational van België, al zou hij in de toekomst ook kunnen kiezen voor een interlandcarrière met DR Congo. Bij België Onder 20 speelde de middenvelder samen met PSV-smaakmaker Johan Bakayoko.

Tot dezelfde lichting behoort ook Utrecht-aanvaller Anthony Descotte, die Engwanda komende zomer tegenkomt in de Domstad. In de Belgische jeugdelftallen speelde de controleur daarnaast ook met onder meer Chelsea-middenvelder Roméo Lavia en Anderlecht-toptalent Zeno Debast.

Meer nieuws

Vitesse-overname Parry definitief van de baan na uitspraak beroepscommissie
2
Besiktas plaatst zich voor bekerfinale en kan seizoen kleur geven
0
Emotionele Noa Lang doet zijn verhaal op Instagram: 'Er zijn fouten gemaakt'
9
Jeremain Lens kondigt live op televisie het einde van zijn carrière aan
8
Schalke 04 handhaaft zich middels klinkende zege in de 2. Bundesliga
9
Enrique verrast met invulling spitspositie voor return tegen Dortmund
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties